fbpx

6 modnih napak, zaradi katerih izgledate starejši

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Izbira oblačil že od nekdaj velja za eno najpomembnejših: s svojim modnim stilom lahko namreč poudarimo najlepše dele svoje postave, lahko pa tudi povzročimo povsem nasproten učinek, recimo sterejši izgled. Zato smo za vas pripravili 6 modnih napak, ki se jim morate izogniti, če si želite pomlajenega, čudovitega videza.

1. Črna od glave do pet

Da, črna barva že od nekdaj velja za elegantno, ustvari pa lahko tudi iluzijo vitkejše postave. Pa vendar: črna lahko- sploh okoli obraza- poudari vsako gubico ter povzroči, da izgledate resnejši in posledično starejši. Zato predlagamo, da vsaj zgornji del svojega telesa odenete v druge odtenke, zadostovali pa bodo že gumbi v belih, pastelnih ali živobarvnih tonih.
Hlače, krilo in čevlje lahko po drugi strani ohranite črne: ne le, da bo kontrast z vašo srajco oz. plaščem čudovit, ampak boste tudi poskrbeli za vitkejši izgled vaših nog.

Foto: envato

2. Ohlapna oblačila

Morda se oprijetim oblačilom izogibate, ker s svojo postavo (še) niste zadovoljni. Vendar pa vam zagotavljamo, da vam ohlapna oblačila– sploh hlače in kavbojke– nikakor ne delajo usluge. Ne, ni vam treba izbrati najbolj oprijete obleke, vendar pa vam svetujemo, da poiščete oblačila, ki se oprimejo predelov, ki jih želite poudariti, ohlapnejša pa so na mestih, ki vam ne ugajajo najbolj.

3. Izogibanje modnim dodatkom

Modni dodatki veljajo za enega najlažjih in najcenejših načinov, kako lahko posodobite svojo garderobo. Nov kos nakita, sončna očala, klobuk ali torbica lahko dvignejo vašo samozavest in poživijo vaš izgled.
Pomembno je tudi, da ste pozorni pri izbiri očal– tako sončnih, kot tistih, ki jih potrebujete vsak dan. Poskrbite, da se bodo le-ta najbolje ujemala z obliko vašega obraza, kar boste najlažje dosegli tako, da trgovino obiščete s prijateljico ali za pomoč prosite trgovko.

Foto. envato

4. Kompaktni čevlji

Res je, da so kompaktni čevlji z debelim podplatom udobnejši, vendar pa na vaš izgled žal nimajo pozitivnega vpliva. Ne le, da lahko vašemu outfitu odvzamejo eleganco, ampak lahko tudi povzročijo, da izgledate starejši. Zato predlagamo, da si kompaktno in športno obutev nadenete, ko se odpravljate na pohode ali dolge sprehode, za vsak dan pa si obujete elegantnejše čevlje, ki se prilegajo vašim stopalom.

5. Šali in puliji

V hladnejših mesecih se zdijo šali in tesni puliji logična izbira, vendar pa lahko povzročijo bolj postaran izgled. Šal lahko namreč prikliče pozornost na gubice vašega vratu, ustvari pa lahko tudi kompaktnejši videz zgornje polovice telesa. Podoben učinek ima puli: z njim namreč lahko ustvarite iluzijo povsem ravne silhuete, ki si je nikakor ne želite.

Foto: envato
Foto: envato

6. Nenošenje pasu

Morda pas poznate kot praktičen pripomoček, ki vam prav pride takrat, ko so vam hlače nekoliko preohlapne. Vendar pa že dolgo velja tudi za popularen modni dodatek, s katerim lahko ustvarite iluzijo postave v obliki peščene ure– torej ožjega pasu in bolj poudarjenih oblin.
Prav tako boste z njim svoj outfit nadgradili in poživili ter tako ustvarili pomlajen videz.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.