fbpx

Opomniki, ki jih morate prebrati, ko zapustite strupeno razmerje

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Negativne stvari, ki so jih govorili o vas, niso bile resnične. Čeprav je ta oseba morda za vedno izginila iz vašega življenja, ne morete zamahniti s čarobno paličico in pozabiti vseh stvari, ki vam jih je povedala, in kako slabo ste se ob njih počutili.

Vendar je mogoče, da se naučite ljubiti samega sebe, tudi če ste se zaradi tega odnosa tako dolgo sovražili. Trajalo bo nekaj časa, vendar se boste spet počutili dobro.

Vaša samozavest bo rasla. Vaša lastna vrednost bo rasla. Samo spomniti se morate, da nobena od stvari, ki jih je ta oseba povedala o vas, ni bila resnična. Zaslužite si ljubezen.

Nikomur ni treba razumeti, skozi kaj ste šli. Naj vas sodijo. Nimajo pojma, skozi kaj ste šli, in tega jim ni treba razlagati. Ni vam treba razkriti svoje travme, da bi sprejeli vašo odločitev.

Če želite deliti svoje izkušnje, se ne zadržujte. Dovoljeno vam je, da svojo zgodbo razkrijete svetu. Toda če jo želite obdržati zase, je tudi to v redu. Nikomur niste dolžni pojasnila. To je vaše življenje. Ne njihovo. Ni pomembno, ali odobravajo, kar ste storili. Pomembno je le, da vi veste, da je prav za vas.

Živite – zase. Foto: Candice Picard / Unsplash

Ko zapustite strupeno razmerje, se boste morda vprašali, ali se bo vsako razmerje končalo na ta način. Ne bo, ker takšno razmerje ni zdravo. Ni to, kar si zaslužite.

In čeprav si je to trenutno težko predstavljati, obstajajo ljudje, ki bodo z vami ravnali bolje. Ljudje, ki bodo spoštljivi in ​​prijazni, tudi ko bodo jezni. Spet boste našli ljubezen.

Morda se počutite krive ali neumne, ker ste dovolili, da vas je nekdo tako hudo prizadel, vendar nikoli ne krivite sebe. Ne morete nadzorovati strupene osebe – ali katere koli osebe.

Ni pomembno, kako zelo jih imate radi ali koliko svojega časa jim namenjate ali kako zelo se trudite, da bi jim pomagali uvideti njihove napake. Nimate nadzora nad njimi. Morate jih izpustiti. In nadaljevati svoje življenje.

Bodite ponosni nase. Ni pomembno, koliko časa je trajalo, da ste odšli. Ni pomembno, ali se vam zdi, da ste zapravili velik kos svojega časa. Vaša čustva so veljavna. Zavedajte se, kako pogumni ste.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.