fbpx

6 najboljših evropskih resortov, ki nudijo razvajanje kot ga še niste doživeli

Foto: booking.com

Obstajajo nastanitve in obstajajo nastanitve z veliko začetnico. Conde Nast Traveler je objavil seznam najboljših letovišč po mnenju bralcev revije, ki dokazuje, da navdušenje nad potovanji še nikoli ni bilo večje. Pa tudi izbira razkošnih nastanitev, ki zadovoljijo vse potrebe popotnika, ne.

Predstavljamo vam najboljše evropske resorte. Nekateri se nahajajo v, med Slovenci, nadvse priljubljenih destinacijah.

Palisander Castiglion del Bosco — Montalcino, Italija

Obsežno toskansko posestvo na katerem stoji hotel je vse, o čemer ste kadarkoli sanjali. Razprostira se na 5000 hektarjih in nudi 42 stilsko urejenih apartmajev in 11 vil. Kraj nudi bogato paleto užitkov, vključno z vinsko kletjo Brunello di Montalcino, igriščem za golf z 18 luknjami, kuharsko šolo in bujnim vrtom z neskončnim bazenom. Smo omenili lov na tartufe in razkošen spa?!

Gleneagles – Auchterarder, Škotska, Velika Britanija

Ta veličasten športni hotel na 850 hektarjih, se nahaja ob vznožju gričevja Ochil Hills. Poleg široke palete aktivnosti za ljubitelje golfa, predstavlja odlično izhodišče za poživljajočo paleto podeželskih dejavnosti, od jahanja do pohodništva, muharjenja in lokostrelstva. Hotel se ponaša s 205 sobami in 28 apartmaji urejenimi v razkošnem slogu, ki budi duha preteklih dni s svojo kraljevsko podobo. Vzemite si čas za uživanje v ogromnem zdravilišču in izbirajte med osmimi bari in restavracijami, vključno z barom Century, ki ima na meniju več kot 100 sladnih jedi.

Airelles Courchevel, Les Airelles — Francija

To skrivališče z 48 sobami, ki se nahaja v borovem gozdu v enem najbolj priljubljenih smučarskih letovišč v Franciji, je pravo utelešenje zimske pravljice. Osrednjo vlogo ima Avstro-ogrski grad iz 19. stoletja, z ljudskimi poslikavami, vitraži in prasketajočim kaminom v dnevnem prostoru. Tudi ponudva je nadvse razkošna. Gostom je na voljo kočija s konjsko vprego, ki jo je zasnoval Hermès, pa avtomobilski prevoz z  Rolls-Royce Cullinanom in helikopterski transferji vse do letališča.

Airelles Val d’Isère, Mademoiselle – Francija

Nastanitev se nahaja le lučaj od priljubljenega smučarskega območja, kar vam omogoča, da pred hotelom nataknete smučke in se kar takoj podate dogodivščini naproti. Raj za ljubitelje dobre hrane, za katere poskrbi najnovejša kulinarična pridobitev hotela restavracija LOULOU, od koder se raztezajo prekrasni razgledi na okoliško pokrajino in gore. Sploh v zimskih dneh lahko tu doživite pravo malo zimsko pravljico.

Aman Le Mélézin – Courchevel, Francija

V osrčju Les Trois Vallées Aman Le Mélézin ponuja izjemno smučarsko izkušnjo z vso tradicijo najplemenitejših francoskih dvorcev. Hotel se dviga nad vasjo Courchevel 1850, z zavidanja vredno lokacijo tik ob smučišču Bellecôte Piste. Sobe goste razvajajo s podobo luksuzne planinske koče in nudijo prekrasne razglede na mogočne gore. Nekatere sobe se lahko pohvalijo tudi z vročimi kadmi iz cedrovine na prostem. Gostom poleg smučanja nudijo široko paleto aktivnosti vključno s krpljanjem, sankanjem, vleko s pasjo vprego in kolesarjenjem.

Dvorec Adare – Co. Limerick, Irska

Izmed vseh prekrasnih irskih dvorcev je dvorec Adare izstopa s svojo ekskluzivnostjo. S svojo bogato zgodovino dandanes goste v svoje sobane vabi s sodobno opremljeno notranjostjo. V vroči kadi se lahko sproščate ob pogledu na reko Maigue ali pa uživate v kateri izmed aktivnosti ter pestri kulinarični ponudbi. Dvorec vabi tudi z novim notranjim bazenom, dvema igriščema za tenis, studiom za jogo ter parno sobo in savno.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.