fbpx

6 napak na družbenih omrežjih, ki lahko uničijo vašo zvezo

Foto: Karolina Grabowska / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Družbena omrežja so v zadnjih letih postala pomemben del naših življenj, na katerega pa vsak posameznik gleda nekoliko drugače. Nekateri jih jemljejo kot nujno zlo, ki ga potrebujejo za karierne povezave, drugi pa z veseljem prek njih delijo svoje pomembne in manj pomembne trenutke. Vsekakor pa je pazljivost pri njihovi uporabi nujna- sploh če ste v resnem razmerju. Za vas smo pripravili 6 napak na socialnih omrežjih, ki lahko uničijo vašo zvezo.

1. Delite zelo osebne stvari

Zasebnost je nekaj, kar vsak posameznik dojema drugače. Nekateri ne vidijo nobenega razloga, da bi prek socialnih omrežij z množicami delili pomembne trenutke svojega življenja, drugi pa svojim prijateljem in znancem z veseljem pokažejo, s čim se trenutno ukvarjajo. Z nobenim od pogledov načeloma ni nič narobe, vendar pa lahko problem nastane, če imata glede deljenja vsebin na družbenih omrežij s partnerjem popolnoma drugačno mnenje.
Zato je pomembno, da se glede tega pogovorita, vsak od vaju pa naj je iskren glede trenutkov, za katere si želi, da bi ostali le med vama. Prav tako se ustavite, preden s svetom delite težave v vajinem razmerju: ne le, da tako ravnanje velja za nespoštljivo do vašega partnerja, pač pa lahko povzroči probleme v vajini komunikaciji.

Skupaj se odločita, kolikšen del zveze bosta delila s svetom Foto: Gustavo Fring / Pexels

2. Na socialnih omrežjih preživite preveč časa

Socialna omrežja na nas lahko negativno vplivajo tako, da nas držijo v stanju konstantne pripravljenosti. Vendar pa vam zagotavljamo, da ne boste v času, ki ga preživite s partnerjem, zamudili prav ničesar.
Zato vam svetujemo, da mu takrat namenite svojo polno pozornost in telefon odložite– v nasprotnem primeru lahko namreč dobi občutek, da vas vajin odnos ne zanima več.

3. Ohranjate komunikacijo z bivšimi partnerji

Ob razhodu nekateri svojega bivšega partnerja odstranijo na vseh socialnih omrežjih, drugim pa se to ne zdi potrebno. Seveda je vaše ravnanje odvisno od več dejavnikov, vendar pa je pomembno, da s partnerjem razčistita, na kakšen način gledata na to temo in dosežeta kompromis, ki bo ustrezal obema.
Vsekakor pa priporočamo, da objav svojega bivšega partnerja ne komentirate– tako vedenje lahko namreč povzroči ljubosumje vašega partnerja.

Skupaj določita meje komunikacije z bivšimi Foto: Cottonbro / Pexels

4. Lotevate se različnih igric

V zdravi, ljubeči zvezi ni prostora za igrice. Zato si po prepiru namesto tega, da bi prek socialnih omrežij partnerja napravili ljubosumnega, vzamete nekaj časa in premislite, kako bi lahko izboljšali vajino zvezo in komunikacijo.
Morda ste na igrice in namige navajeno iz preteklih nezdravih odnosov, vendar pa se morate zavedati, da morate v zrelem razmerju tako obnašanje pustiti za seboj, saj lahko vez med vama s partnerjem le spodkoplje.

5. Delate impulzivne zaključke

Če imate iz preteklosti slabe izkušnje, lahko to povzroči, da ob ogledu objav vašega partnerja pridete do prehitrega negativnega zaključka. Seveda je v vsaki zvezi potrebno, da ohranite določeno mero previdnosti, vendar pa svetujemo, da si končno mnenje vedno ustvarite po pogovoru s partnerjem. Če recimo opazite, da ima na družbenem omrežju novo prijateljico, je to lahko namreč povsem nedolžno in nikakor ne predstavlja razloga za skrb.

Namesto ustvarjanja negativnih zaključkov se s partnerjem pogovorite Foto: Ivan Samkov / Pexels

6. Prikrivate negotovost v vašem razmerju

Vsako razmerje je sestavljeno iz vzponov in padcev, ne glede kako popolno izgleda na socialnih omrežjih. Če sta se s partnerjem znašla na razpotju oz. se soočata s težavami v zvezi, naj bo vaš glavni cilj delo na komunikaciji in sprejemanje odločitev, ki bodo vajini zvezi pomagale– in ne iskanje načina, kako vajin odnos prikazati v čim lepši luči.
Čudovite objave namreč ne bodo čudežno rešile vajinih problemov, partnerju pa boste z njimi morda tudi dali napačno sliko o tem, kaj vam je zares pomembno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!