6 naravnih načinov, kako pozdraviti krhke in lomljive nohte

6 naravnih načinov, kako pozdraviti krhke in lomljive nohte.

Tudi če nimate radi nohtov in vam manikira čisto nič ne pomeni, veste, da so sijoči in močni nohti znak dobrega počutja. Nekatere ženske imajo srečo, da so njihovi nohti videti kot umetni, drugim pa enostavno ni usojeno. Vendar z nekaj truda, potrpežljivosti in s pravimi izdelki boste tudi vi imele sijoče in zdrave nohte.

S temi šestimi sestavinami naj bi uspele doseči močne in sijoče nohte.

Kokosovo olje

Kokosovo olje
Kokosovo olje

Kako deluje: Kokosovo olje naj bi ščitilo vaše nohte pred negativnimi učinki prostih radikalov. Kokosovo olje naj bi imelo tudi antibakterijske in protiglivične lastnosti.
Uporaba: Toplo olje vmasirajte v nohte in kožico.

Jabolčni kis

Kako deluje: Jabolčni kis naj bi bil zelo učinkovit pri oječavanju nohtov, spodbujanju rasti in mehčanju kožice okoli nohta.
Uporaba: V kozarec tople vode dodajte žlico kisa. Palčko za čiščenje ušes pomočite v tekočino, ki jo nato nanesite na noht. Postopek ponavljajte vsak dan, dokler ne boste zadovoljni z rezultati.

Limonin sok

Limonin sok
Limonin sok

Kako deluje: Limona naj bi vsebovala veliko vitamina C, ki pospešuje proizvodnjo kolagena, kar pozitivno vpliva na trdoto nohtov. Limonin sok naj bi vseboval tudi alfa-hidroksi kislino, ki zdravi mikro razpoke na nohtih.
Uporaba: V kozarec nalijte toplo vodo in jih dodajte sok iz polovice limone. Nohte namakajte od 5 do 10 minut.

Oljčno olje

Kako deluje: Oljčno olje naj bi vlažilo nohte. Vsebovalo naj bi tudi vitamin E, ki popravi poškodbe na nohtu in spodbuja njihovo rast.
Uporaba: Toplo olje vmasirajte v nohte.

Med in jajčni rumenjak

Med in jajčni rumenjak
Med in jajčni rumenjak

Kako deluje: Jajčni rumenjak naj bi vseboval vitamin A in maščobne kisline, zato naj bi bil učinkovit pri krepitvi krhkih nohtov. Če želite boljše rezultate, lahko rumenjaku dodate med, ki naj bi imel protiglivične lastnosti.
Uporaba: Zmes iz rumenjaka in polovice žlice toplega medu nanesite na nohte in kožo. Pustite učinkovati 15 minut in sperite nohte z vodo.

Jojobino olje

Kako deluje: Jojobino olje naj bi vsebovalo nekaj vrst maščobnih kislin, antioksidantov, vitaminov in mineralov. Zaradi teh sestavin naj bi bilo izjemno učinkovito pri krepitvi noht.
Uporaba: Olje vmasirajte v nohte in kožico.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
TO je resnična lepotna rutina Marilyn Monroe iz leta 1959, in tukaj so navodila za rutino!