fbpx

ANTI Ordinary: kapa, ki se ob trku samodejno preobrazi v čelado

Ne glede na to, o čem je govora, je varnost vedno na prvem mestu. Kljub temu pa v zadnjem času na področju izdelovanje varnostne opreme ni bilo opaziti inovacij, ki so se zasidrale v vsakdanjem življenju. To pa se utegne kmalu spremeniti …

Na tržišče kmalu prihaja ANTI Ordinary. Izdelek, ki združuje kapo in čelado, se ob trku samodejno utrdi na glavi uporabnika. Pletena kapa torej ni namenjena le gretju vaše glave, pač pa tudi zaščiti pred nevarnostmi.

Kapo sta izdelala raziskovalca iz tehnološke univerze v avstralskem Queenslandu, ki sta mnenja, da bo njuna zamisel sprožila revolucijo na področju proizvodnje varnostne opreme. Zmotil ju je robusten dizajn, ki se še vedno uporablja pri izdelavi čelad s trdo lupino.

ANTI Ordinary je kapa in čelada v enem.
ANTI Ordinary je kapa in čelada v enem.

Mehka kapa se ob močnejši sili udarca po zaslugi nenewtonskih materialov, za katere je značilna visoka elastičnost, preobrazi v trdno čelado.

Takšna tehnologija je bila v preteklosti že uporabljena pri izdelovanju ščitnikov za koleno, komolec in golenico. Sistem presega standarda CE EN1077 in ASTM F 2040, ki sta predpisana za smučarske čelade. To mu uspeva kljub temu, da ohranja izvirno, elegantno in udobno strukturo.

Smučarji se bodo razveselili kape ANTI Ordinary.
Smučarji se bodo razveselili kape ANTI Ordinary.

Inovacija, ki se bo kmalu znašla na spletnih prodajnih policah, je v prvi vrsti namenjena smučarjem, deskarjem, kolesarjem in rolkarjem. Ekipa proizvajalcev želi, da se bi v prihodnosti uporabljala tudi za zdravstvene namene.

Dodatne Informacije

Več informacij:
antiordinary.co

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!