fbpx

6 navad, s katerimi škodite svojemu računalniku

Puščate prižgan računalnik na postelji?

Ali dnevno veliko delate z računalnikom – služba, igre na srečo, zabava, filmi idr.? Ali ravnate z njim z vsem spoštovanjem? Če verjamete ali ne, odkrili smo kar nekaj slabih navad, ki vašemu "življenjskemu spremljevalcu" škodijo. Preberite 6 navad, s katerimi škodite svojemu računalniku!

6 navad, s katerimi škodite svojemu računalniku

1. Jeste, medtem ko delate

To je ena izmed človekovih najočitnejših navad. “Grickanje” mandljev, slanega peciva in drugih prigrizkov maže tipkovnico z drobtinami. Nič kaj dobro! In še hujše: pitje sladkanih pijač, ki jih lahko razlijete po tipkovnici. Stop!

2. Pozabljate na posodabljanje programske opreme?

Radi prezrete pojavna okna, ki vas pozivajo, da posodobite programsko opremo računalnika? Ne bodite malomarni in programe posodabljajte sproti.

3. Polnjenje baterije 24/7?

Iztaknite polnilnik baterije ta trenutek. Raziskave so pokazale, da je za daljšo dobo baterije dobro, da prenosni računalnik popolnoma napolnimo in ga nato uporabljamo do ponovnega polnjenja. Tako bomo ohranili daljšo življenjsko dobo računalnika in tudi polnilnika baterije.

PREBERITE ŠE: 8 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaše stanovanje vedno čisto

Puščate prižgan računalnik na postelji?
Puščate prižgan računalnik na postelji?

 4. Puščanje računalnika na postelji …

Ste kdaj opazili tiste majhne gumice na dnu prenosnika? Veste, te niso zgolj za to, da ohranjajo ravnotežje. Na ravni površini te povišajo osebni računalnik toliko, da omogočijo pretok zraka pod njim. Vam je znano večerno “filmanje” v postelji? Računalnik odložite na odejo in zrak ne more ohlajati naprave. Na ta način kvarite napravo in ji krajšate življenjsko dobo. Pa še požar lahko povzročite s tovrstnim početjem.

 5. Popolnoma ste pozabili na funkcijo ponovnega zagona …

Imate navado, da prenosnik po uporabi preprosto zaprete? Torej, preklopite na “spanje”. Se zavedate, da to ni povsem enako, kot če to vsesplošno uporabno reč zaustavite? Poskrbite, da boste računalniško napravo popolnoma izklopili vsaj enkrat na teden.

 6. Pozabljate na varnostno kopiranje podatkov?

Pri tem ne gre za to, da si skopirate prav vsako datoteko, ki jo ustvarite. Če delate na pomembnem projektu, je priporočljivo opravljanje varnostnih kopij vsak dan, bodisi na Dropbox bodisi zunanji disk.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!