fbpx

Recept: krompirjeva pica

Krompirjeva pica

Krompirjeva pica je odlična alternativa klasični pici. Ne vsebuje običajnega testa, a je prav tako samostojna jed, saj vsebuje krompir.

Če vas vprašamo, katera je vaša najljubša pica, bomo dobili odgovore, kot so margerita, kraška, morska … Odgovori bi bili precej bolj enotni, če bi poznali alternativno obliko pice: krompirjevo pico. Zakaj, boste spoznali, ko se boste lotili spodnjega recepta.

PREBERITE ŠE: Pizzeria Pronto: pica kot iz krušne peči na štedilniku

Recept za krompirjevo pico:

Sestavine za krompirjevo pico:

  • krompir
  • vegeta
  • paradižnik
  • sir
  • posebna klobasa (ali pica šunka)
  • poper
  • sol
  • peteršilj


Postopek priprave krompirjeve pice:
Olupimo krompir, ga operemo in narežemo na tenke rezine. Te solimo, popopramo in dodamo vegeto. Po pekaču ga razporedimo, kot bi bil testo. Dodamo še nekaj kapljic olja in vode in prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija; pečemo, dokler se krompir ne zmehča. Nato ga vzamemo iz pečice in po njem razporedimo klobaso/šunko, rezine paradižnika, sir in narezan peteršilj (v tem vrstnem redu). Pekač vrnemo v pečico in počakamo še toliko časa, da sir dobi zlato skorjo. In krompirjeva pica je pripravljena. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!