fbpx

6 popotniških aplikacij za pametni telefon, ki so obvezna oprema vsakega popotnika

Še nekaj let nazaj je bilo pakiranje omejeno na kovček, danes pa je treba 'spakirati' stvari tudi v pametni telefon. Svet ponuja tisoč in eno zanimivost in splet pri tem prav nič ne zaostaja, zato si poglejte 6 aplikacij, ki bodo vašo popotniško izkušnjo dvigniti na najvišjo možno raven. Najboljše popotniške aplikacije 2014!

Kovanje itinerarja še nikoli ni bilo tako priročno kot danes, a kot je včasih težko izbrati pravo destinacijo, je težko izbrati tudi pravo aplikacijo. Ker se dobro zavedamo tega novodobnega problema smo vam šli na roko in izbrskali šest najkoristnejših, s katerimi si boste lahko poenostavili življenje. Ljudje smo si resda različni ko gre za preživljaje časa zdoma, a kot na dlani je- in to dobesedno- da imajo ključ do še tako različnih želja in potreb, zato nihče ne bi smeli zakleniti vhodnih vrat brez njih.

TripAdvisor

Vi samo greste, za vse ostalo je tu TripAdvisor.
Vi samo greste, za vse ostalo je tu TripAdvisor.

Imate čas in denar, a ne veste kam z njima? Če za vsak najstniški problem obstaja pesem Taylor Swift za vsako lokacijo obstaja predlog aplikacije TripAdvisor, ki prek GPS lokacije zazna vaš položaj in vam, zabeljeno s slikami, ocenami in opisi uporabnikov, v bližini ponudi hotele, restavracije, lete in druge zanimivosti. Primerna za lahko- in težkokategornike med popotniki, saj z njo lahko načrtujete nedeljski izlet ali do pičice natančno potovanje na drugo celino.
TripAdvisor za Androide
TripAdvisor za Iphone

Airbnb

Pozabite hotele. Počutite se kot doma tudi na potovanju.
Pozabite hotele. Počutite se kot doma tudi na potovanju.

Airbnb je aplikacija z nekonvencionalno platformo na kateri si lahko po nizkih cenah rezervirate prenočišče v objektih, ki jih ne najdemo v klasičnih turističnih nastanitvenih registrih, kot je privatno stanovanje, počitniška hiša, koča, vila, bungalov ali prikolica. Sistematično razdeli ponudbo glede na tip objekta in jim pripne dodatno ponudbo kot je Wi-Fi, TV, savna, ipd. Na Airbnb-jev seznam lahko dodate tudi svoje prostore in si tako delno povrnete stroške potovanja.
Airbnb za Androide
Airbnb za iPhone

Google Zemljevidi

Če imate Google Zemljevide, se boste izgubljali le še med ponudbo in nič ne več med ulicami.
Če imate Google Zemljevide, se boste izgubljali le še med ponudbo in nič ne več med ulicami.

Aplikacija Google Zemljevidi bo poskrbela, da vas ne obišče sindrom Krištofa Kolumba. Zemljevidi 220 držav bodo za to več kot poskrbeli. A Google Zemljevidi so mnogo več kot le svet na dlani. Z njimi boste našli najboljše kotičke v mestu, z glasovno GPS navigacijo se boste lahko pustili usmerjati med vožnjo z avtom ali kolesom in celo med hojo, pred vami bodo vsa navodila in zemljevidi ožilja javnega prevoza, na voljo boste imeli tekoče stanje prometa in dinamično preusmerjanje, prek StreetViewa pa postrežbo notranjih posnetkov restavracij, muzejev, ipd.
Google Zemljevidi za Androide
Google Zemljevidi za iPhone

Booking.com

Booking.com in pika!
Booking.com in pika!

Idealen sopotnik, ko iščete prosto sobo, saj bo glede na vašo lokacijo izbrskal vse bližnje najugodnejše hotele s prostimi kapacitetami. Seveda pa se boste čez več kot 41 tisoč ‘destinacij’ kolikor jih gosti Booking.com, lahko sprehodili tudi ročno in sami izbrali ponudnika, ga morda dodali v že obstoječi itinerar ali rezervacijo odpovedali, če se vam bodo plani tako ali drugače sfižili.
Booking.com za Androide
Booking.com za iPhone

Skyscanner

Cene potovanja lahko hitro poletijo v nebo, a ne s Skyscannerjem.
Cene potovanja lahko hitro poletijo v nebo, a ne s Skyscannerjem.

Ste leteči in še ta trenutek potrebujete poceni let? Iz baze več kot 1000 letalskih družb in milijone smeri, Skyscanner za najnižjo ceno leta na želeno destinacijo v nekaj sekundah poskrbi. Aplikacija namreč ne samo najde najbolj ugodne ponudbe, pač pa vas poveže direktno s ponudnikom, s čimer se izognete dodatnim stroškom, ki se tako radi skrivajo v drobnem tisku ‘naj’ aranžmajskih ponudb. Je enostavna in ima zavoljo neodvisnosti na svojem radarju vse najboljše ponudbe.
Skyscanner za Androide
Skyscanner za iPhone

Yahoo Vreme

Juhuuuu, z Yahoo Vremenom vedno vem kaj me čaka.
Juhuuuu, z Yahoo Vremenom vedno vem kaj me čaka.

Aplikacija, ki pa prej kot slika vremenskega stanja deluje kot galerija zmagovalcev kakšnega fotografskega natečaja za kraj za katerega vas zanimajo trenutne razmere. Gre za fotografije uporabnikov, kar pomeni, da lahko svojo pošljete tudi vi (to storite tu). Njene do 10-dnevne vremenske napovedi so točne, čeprav ne mogoče tudi tako lepe kot slike, in vam ob 24-urnem razrezu temperatur tekočega dne ponuja še radarsko sliko padavin, vetrovno karto, podatke o zračnem pritisku, stopnji vlažnosti in UV-indeksu, opozorila o slabem vremenu, oceno možnosti padavin ter čas vzhoda in zahoda. S to aplikacijo boste torej vedeli kdaj imeti piknik, kdaj oditi na plažo, kdaj nanesti močnejši faktor in kdaj ujeti zlato uro za fotografiranje.
Yahoo Vreme za Androide
Yahoo Vreme za iPhone

Preberite še: Kako zamenjati denar s pametnim telefonom oziroma aplikacijo?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.