6 stvari, ki bi jih morali vedeti o resnični ljubezni (večina o njen razmišlja napačno)

"Prava ljubezen je kot duh, o katerem vsi govorijo, a le malo kdo ga je videl." - Francois de La Rochefoucauld

Iščete resnično ljubezen, upajoč, da najdete tisto osebo, ki bo vaše nepopolno življenje naredila popolno? Zavajate se, ko mislite, da resnična ljubezen lahko prihaja samo od drugih, le redko kdo pomisli na ljubezen, ki je v vas samih.

Pravo ljubezen lahko najdete le z ljubeznijo. Ljubezen gre, kjer je ljubezen. Več ljubezni boste imeli v svojem srcu, več ljubezni boste pritegnili k sebi. Ljubezen ne more in ne bo šla tistim, ki imajo prazno srce. Prava ljubezen prihaja od znotraj. Začne se pri vas. K vam pride obilno, ko je v vašem srcu obilje. Teče skozi vas in se konča v vas.

Preberite 6 stvari, ki jih morate vedeti o resnični ljubezni!

1. Ljubezen do sebe je najboljši način, da privabite pravo ljubezen

Ljubite se z vsem srcem, zaradi tega, kdo ste in zaradi tega, kar niste. Bodite dobri do sebe in tudi ves svet bo dober do vas. Če nimate ljubezni do sebe, ne morete pričakovati, da jo boste dobili od koga drugega. In četudi jo boste dobili, ne bo trajala dolgo. Ne deluje tako. Ljubezen pride v izobilju do tistih, ki jo imajo v izobilju v srcu.

2. Prava ljubezen ni iskanje popolnosti v drugih

Ste že celi in popolni in bolj, ko se boste naučili ljubiti in sprejemati sebe, bolj boste vedeli, da je to res. Resnično ne potrebujete druge osebe, ki bi vas dokončala, izpopolnila. Potrebujete le nekoga, s katerim lahko delite svojo nepopolnost. Prava ljubezen ni v iskanju popolnosti pri drugi osebi, temveč v tem, da z njo v celoti delite svojo nepopolno popolnost in, da vsak dan skupaj rasteta.

Prava ljubezen ni iskanje popolnosti v drugih.
Prava ljubezen ni iskanje popolnosti v drugih.

3. Ljubezen vašega življenja ste vi

Zakaj iskati zunaj sebe nekaj, kar je že znotraj vas? Prava ljubezen se začne pri vas. Ljubezen vašega življenja ni nihče drug kot vi. Znotraj vas leži vsa ljubezen, ki jo potrebujete in si jo želite. V vas, okoli vas. Ljubezen, ki jo boste prejeli od drugih, ne bo nič drugega kot projekcija ljubezni, ki je prisotna v vas.

4. Za pravo ljubezen se ni potrebno boriti

Pogosto slišite ljudi, ki pravijo: “Če nekoga resnično ljubiš, se moraš zanj boriti.” Če se morate boriti za nekoga, za njegovo ljubezen, takšna ljubezni ni vredna ljubezni. To ni prava stvar. To ni ljubezen. “Boriti se” in “ljubiti se” sta dve nasprotni stvari in lahko imaš samo eno brez druge.

5. Prava ljubezen ne potrebuje napora

Prava ljubezen je enostavna. Teče in pride naravno. Kjer je resnična ljubezen, ni potrebe po nadzoru, ni potrebe po popravljanju druge osebe, ni potrebe po kritiki, presoji, ljubosumju, krivdi ali kakršnem koli drugemu strupenem vedenju. Ljubezen je ljubezen, in v tem je vse.

Prava ljubezen ne potrebuje napora.
Prava ljubezen ne potrebuje napora.

6. Prava ljubezen je brez vezi

Ljubezen mora narediti tisto, kar ljubezen najbolje zna: ljubiti in biti ljubljen. Ljubezen ne postavlja nobenih zahtev. Ljubezen nima interesa držati se nečesa ali nekoga. Kjer je ljubezen, ni oklevanja in vezi, in kjer je vez, ni ljubezni. Ti dve ne moreta sobivati.

“Prava ljubezen ne pride tako, da najdeš popolno osebo, ampak tako, da se naučiš nepopolno osebo videti popolno.” – Jason Jordan

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!