fbpx

6 tipov moških, ki nikoli ne bodo dobri partnerji

Foto: Envato

Nekaj najlepšega je spoznati nekoga, ob komer nam srce kar zaigra in si predstavljati, kako bi bilo, če bi bili z osebo v razmerju. Vendar pa je vedno, preden se spustite v zvezo, dobro premisliti in biti zelo pozorni na znake, ki morda kažejo, da vaš izbranec le ni tisti pravi. Sledi 6 tipov moških, ki se jim je najbolje izogniti.

1. Nikoli zadovoljen

Prav vsi gremo čez slaba obdobja in vsi se soočamo s težavami, pri katerih najbolj potrebujemo, da nam ob strani stoji partner. Vendar pa je velika razlika med nekom, ki se v nekem obdobju spopada s problemi in nekom, ki težave najde prav v vsem.
Preden se z nekom spustite v razmerje, bodite pozorni: ali se ta oseba konstantno pritožuje in krivdo za lastne težave vali na druge? Ali se ves čas pogovarjata le o njegovih problemih, pri čemer se počutite, da vaši niso pomembni? Ne pozabite: niste psiholog in biti v zvezi z osebo, ki vas nenehno vleče navzdol vam ne bo prineslo nič dobrega.
To, da želite nekomu pomagati, je hvalevredno, vendar pa je nemogoče pomagati tistemu, ki pomoči ne želi sprejeti in se drži negative. Prav tako mora podpora prihajati iz obeh strani, ne le iz vaše.

Foto: Envato

2. Tisti nepravi

Mnogi v želji, da bi bili ljubljeni, naredijo napako in se spustijo v zvezo s tistim, ki je na voljo, čeprav jim je jasno, da prihodnosti z njim ne vidijo. Ne storite tega. Tovrstno početje namreč ni pošteno do moškega, ki ste ga izbrali, saj si vsak zasluži partnerja, ki ga bo postavljal na prvo mesto in ne nekoga, ki ga bo imel za “vmesno točko”.
Prav tako z zvezo ne boste rešili svojih občutkov, ki vas tako obupano vlečejo proti razmerju. Ne smete pozabiti, da ni nič narobe, če ste samski in da morate imeti sami sebe dovolj radi, da ne boste nujno potrebovali partnerja, temveč se boste v razmerje spustili šele, ko boste prepričani, da ste našli nekoga, s komer se zares ujemate.

3. Moški, ki ima vse – razen kemije

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste spoznali nekoga, za kogar se je na prvi pogled zdelo, da predstavlja vse, kar ste si kdajkoli želeli? Imel je urejeno življenje, čudovito družino, lepe manire, dobro službo in še bi se naštevalo, pa vendar kemije z njim nikakor niste mogli začutiti. Mnoge se takrat poskusijo prisiliti, da bi začutile privlačnost ali pa se celo začnejo spraševati, ali je z njimi kaj narobe. Ustavite se.
Lepota in hkrati neprijetnost čustev je, da ne moremo izbirati, kdaj jih bomo začutili. In človek ima lahko kopico dobrih lastnosti, toda uživati z njim ne boste mogli, če se boste morali v zvezo siliti. Zaradi tega se ne obremenjujte in preprosto zakorakajte naprej: veliko je še možnosti, da spoznate pravega.

Ne obremenjujte se: še veliko možnosti bo, da najdete pravega Foto: Polina Kovaleva / Pexels

4. Šarmer

Ali ste iskrico začutili ob nekomu, ki kar poka od karizme in vedno ve, kaj reči, da se boste stopili? Seveda šarm in samozavest sami po sebi nista slabi lastnosti, vendar pa morate biti pozorni, kako se tak moški obnaša v družbi drugih. Ali svojo zapeljivost uporabi pri vsaki ženski, ki mu prekriža pot? To gotovo ni dober znak.
Najpomembnejše lastnosti za zvezo so zvestoba, zaupanje in iskrenost. Če vam intuicija pravi, da tega pri tem moškemu ne boste dobile, potem pač ni dobra izbira.

5. Deloholik

Nikoli nima časa za vas, njegove misli so konstantno usmerjene na službo, celo na pijači je ves čas na telefonu… Če ste v tem opisu našli moškega, ki vas zanima, bodite previdni. Nič ni narobe, če je nekdo v življenjskem obdobju, ko na prvo mesto postavlja kariero, vendar pa morate premisliti, ali je sedaj pravi čas za zvezo s takim moškim, ali gre le za obdobje ali pa ste naleteli na deloholika.
Ko boste nazaj gledali čez dolga leta, vam bodo najpomembnejši spomini, ki ste jih preživeli z najbližjimi in to vključuje tudi vašega partnerja. Prav tako boste, če se odločite za otroke, potrebovali nekoga, ki vam bo ob vzgoji stal ob strani. Te stvari so dragocenejše od denarja, zato je najbolje, da se popolnih deloholikov izogibate.

Delo mu ne sme biti pomembnejše od družine Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

6. Upornik

Mnoge se bodo strinjale, da tak moški predstavlja največje tveganje. Na začetku vas bo navdušil s svojo strastjo, karizmatičnostjo in spontanostjo, ki vam bo morda zameglila oči pred znaki, ki vas bodo opozarjali na nevarnost.
Ne dovolite si tega in bodite pozorni, ali vaš izbranec konstantno spodbija avtoriteto in se poslužuje nevarnih načinov, ki mu prinesejo adrenalin (alkohol, droge, prehitra in neprevidna vožnja…) V mlajših letih nas vznemirjenje privlači, vendar pa začnemo, ko si ustvarimo svojo družino, ceniti mir, rutino in osebe, na katere se lahko zanesemo. In tega pri takem moškem ne boste našli.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!