fbpx

6 trikov, s katerimi optično povečate majhno kopalnico

Foto: Envato

Kopalnica je prostor, v katerem preživimo veliko časa - ko se urejamo, ko si privoščimo kopel ali tuš in ko se pripravljamo na počitek. Zato je pomembno poskrbeti, da se v njej počutimo prijetno in ne utesnjeno. Sledi 6 trikov, s katerim lahko optično povečate svojo kopalnico.

1. Poskrbite za dobro razsvetljavo

S slabo razvestljavo lahko prostor hitro daje občutek utesnjenosti, zato je nujno, da investirate v luči, ki bodo celo kopalnico napolnile s svetlobo. To je odlično tudi iz praktičnega vidika, saj se boste lahko tako tudi bolje videli, ko se umivate ali si nanašate ličila. Priporočamo, da poleg glavne luči eno ali več dodatnih namestite tudi nad ogledalo.

2. V prostor vnesite kontrast s temnimi tlemi

Ironično bo prav temna barva tal prostor osvetlila in ga tako optično povečala. Tak učinek bo namreč dosežen zaradi kontrasta s svetlimi stenami, za katere pa ni potrebno, da so bele. Kontrast bo namreč nastal tudi, če se odločite za bež ali sive odtenke, kar bo vašo kopalnico tudi naredilo unikatno. Strokovnjaki priporočajo, da pri beli barvi ostanete le pri umivalniku in kopalni kadi ter stropu.

Temna tla bodo v prostor prinesla kontrast Foto: R Architecture / Unsplash

3. Izbirajte materiale, ki odsevajo svetlobo

Dobra razsvetljava je ključna, še večjo iluzijo prostornosti pa boste dosegli, če se poleg nje odločite tudi za pohištvo, ki bo to svetlobo odsevalo. Predlagamo, da izberete sijoče keramične ploščice, steklo in lakirane kose pohištva.

4. Odločajte se za velika ogledala brez okvirjev

Ogledala slovijo po tem, da vsak prostor naredijo svetlejši in prostornejši. Predlagamo, da izberete veliko ogledalo brez okvirja ali pa se celo odločite za dve ogledali, ki si stojita nasproti in se tako medsebojno odsevata.

Odločajte se za velika ogledala brez okvirjev Foto: DokaRyan / Pixabay

5. Tla polepšajte z velikimi keramičnimi ploščicami

Tudi če je vaša kopalnica med manjšimi, vam ni treba izbirati majhnih keramičnih ploščic – prav nasprotno. Veliki formati bodo v prostor prinesli iluzijo večje površine, hkrati pa so po mnenju mnogih boljša izbira tudi iz estetskega vidika.

6. Uporabite pastelne barve

Pastelne barve so odlična izbira za stene kopalnic. Ne samo, da po mnenju strokovnjakov taki odtenki v prostor prinesejo občutke miru in sproščenosti, hkrati ga tudi optično povečajo. Pastelni odtenki veljajo za najbolj pomirjajoče, kar vam bo prišlo prav v trenutkih, ko se po koncu napornega dneva pripravljate na počitek.

Pri izbiri barv ne pozabite na pastelne odtenke Foto:
Max Vakhtbovych / Pexels

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!