fbpx

Ne dovolite, da drugi zatirajo vaše občutke in čustva!

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Zapomnite si - ne potrebujete dovoljenja drugih ljudi, da lahko čutite, občutite in živite svoje življenje.

Življenje je le vaše in vaše napake naj bodo vaše napake. Ne dovolite, da vam drugi kreirajo vaše življenje, vaša čustva, vaše občutke. Dovolite si biti to, kar ste.

Dovolite si delati napake, le vi ste odgovorni zanje. Ljubite, čeprav vam ljubezni ne vračajo. Imejte kakšen kilogram preveč, ker se z njim počutite dobro, ne ozirajte se na druge!

Še posebej na tiste, ki vam pravijo, da ste nori in ignorirajo vaš glas.

Ne smete se počutiti slabo, ko vas nekdo obtoži, da pretirano reagirate, ker to o njih pove več kot o vas. Pomeni, da jih ne zanima, kaj imate za povedati. To pomeni, da ne morejo pokazati empatije do vaše situacije. To pomeni, da jih motijo vaša čustva in se pretvarjajo, da ne obstajajo. Namesto da bi si vzeli čas, in se z vami o njih pogovorili.

Tisti, ki ignorira vaše občutke, ne spada v vaše življenje. Foto: Liza Summer / Pexels

Ko nekdo ignorira vaše občutke, je to odraz njegovega slabega vedenja, ne vašega.

Ne potrebujete dovoljenja drugih, da se počutite tako, kot se počutite

Lahko ste razburjeni ali jezni ali razočarani, ne glede na to, kaj si o tem mislijo ljudje okoli vas. Dovoljeno vam je čutiti, karkoli že čutite. Ne smete dovoliti, da vas nekdo prepriča, da ne smete biti vznemirjeni, ker jih to moti ali da ne smete biti ponosni nase, ker so drugi nekaj naredili bolje ali drugače.

Vaši občutki so veljavni. Vaši občutki štejejo. Nihče vam ne sme dati dovoljenja, da se počutite tako, kot se počutite. Izogibajte se takšnih ljudi.

Mnenja drugih niso pomembna

Čeprav je vedno prijetno imeti nekoga na svoji strani, ki vas potolaži, ko ste na tleh, se morate spomniti, da je v redu, če vas drugi ljudje ne razumejo. V redu je, če imajo drugačen pogled na svet kot vi. In prav tako je v redu, če se oddaljite od njih.

Nič ni narobe, če se odločite, da se želite obdati samo z ljudmi, ki bodo vaša čustva jemali resno in se oddaljili od ljudi, zaradi katerih se počutite slabo. Lahko živijo življenje po svoje – vi pa lahko živite po svoje.

Ne skrivajte ​​svojih občutkov, da bi se drugi počutili bolje

Ne smete čutiti pritiska, da se pretvarjate, da ste v redu, ko razpadate v notranjosti. Ne smete prevzeti občutkov nekoga drugega, ker vas skrbi, kako se bodo odzvali, ko bodo izvedeli za vaše občutke. Imate pravico povedati, kako se počutite. Dovoljeno je govoriti svojo resnico.

Ne skrivaj svojih občutkov! Foto: Imani Bahati / Unsplash

Ne smete dovoliti, da vas strupena oseba spremeni v cinika

Če vas je ena oseba prizadela in ni spoštovala vaših občutkov, to še ne pomeni, da bodo to storili tudi vsi drugi. Ne predvidevajte, da se bodo vsi obnašali tako, kot so se obnašali strupeni ljudje v vašem življenju. Ne domnevajte, da je ranljivost nekaj slabega, če je to čudovita stvar.

Pravi ljudje bodo želeli, da izrazite svoja čustva, tudi kadar jim je ob tem neprijetno

Ne bi smeli čutiti pritiska, da svoje težave zadržite zase. Ne smete imeti občutka, da da ne smete povedati svojega mnenja. Ko boste našli pravo osebo, osebo, ki vas bo razumela, jim boste lahko razkrili in odprli svoje srce. In še vedno bodo tam. Ne bodo vas zapustili.

Spoznali boste, da ni nič narobe, če imate močna čustva in da ste ranljivi. Spoznali boste, da je to pravzaprav vaša moč.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!