fbpx

7 idej, kako zaposliti otroke, ki zaradi dežja in mraza ne morejo ven

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Za naše najmlajše ni lepšega kot se pigrati na igrišču, vrtu ali v parku. Toda temperature so padle, dnevi so kratki in pred nami je obdobje hladnih dni, zato raje ostajamo v zavetju toplega doma. To pa ne pomeni, da se otroci ne morejo zabavati - prav nasprotno. Pripravili smo vam 7 idej, kako zaposliti vaše najmlajše v hladnih in deževnih dneh.

1. Igrajte se skrivalnice

Skrivalnice niso brez razloga igra, ki jo obožuje večina otrok. Igrajo se jo lahko sami z brati in sestrami, lahko pa se vanjo vključite tudi vi in razvijate ustvarjalnost z novimi pravili – otroci lahko namesto štetja do deset recitirajo abecedo ali pa zapojejo pesmico.
Navdušilo jih bo tudi, če se pretvarjate, da jih niste in niste mogli najti, pa tudi če ste njihovo skrivališče opazili takoj.

2. Naredite trdnjavo iz odej

Utrdba, sezidana iz stolov in odej lahko vašim najmlajšim pričara nepozabno pustolovščino. Ali bodo pirati, ki se krivajo na samotnem otoku, raziskovalci novega sveta ali pa si bodo s pomočjo igrač izmislili čisto svojo zgodbo, je odvisno od njih, gotovo pa je, da se bodo ob razvijanju domišlije imeli čudovito.

Trdnjava bo otrokom pričarala nepozabno pustolovščino Foto: Yaroslav Shuraev / Pexels

3. Organizirajte plesno zabavo

Ali vaši najmlajši kar pokajo od energije? Potem je čas za plesno zabavo, ki bo poskrbela tudi za njihovo telesno aktivnost. Izbor glasbe lahko vključuje otroške pesmice, lahko pa zavrtite tudi svoje najljubše- večina otrok namreč obožuje najrazličnejšo glasbo.

4. Naredite si svoj plastelin ali slime

Če si želite bolj mirne zabave, je odlična ideja, da se z otroki lotite izdelave domačega plastelina ali pa naredite slime. Izdelava je povsem preprosta in ne zahteva veliko sestavin, pri njej pa bodo vaši najmlajši razvijali svojo ustvarjalnost.
Zabava se ne bo zaključila niti, ko bodo z izdelavo končali- iz plastelina ali slime-a je mogoče narediti različne oblike, pri igri s katerimi bo imela domišlija prosto pot.

5. Organizirajte lov na zaklad

Ta igra bo všeč predvsem malo starejšim otrokom- pripeljala jih bo namreč do dragocene nagrade, hkrati pa bodo doživeli zabavno dogodivščino.
Pri organizaciji ste lahko kreativni: lotite se izdelave zemljevida, na vsaki vmesni točki pa naj otroke čakajo zanimive dejavnosti: igre s kartami, kviz, različne vaje ali celo gospodinjska opravila, ki kar naenkrat ne bodo več tako dolgočasna.

6. Skupaj si oglejte film ali preberite knjigo

Za sproščeno preživljanje družinskega časa so knjige in filmi odlična ideja. Pripravite slastne prigrizke, zavijte se v odejo in se potopite v svet domišlije – sliši se preprosto, a morda vas bo presenetilo, kako lepo se bo imel vaš otrok ob taki dejavnosti.

V knjigah lahko uživajo tudi najmlajši Foto: Karolina Grabowska / Pexels

7. Kuhajte skupaj

Ob deževnem, mrzlem dnevu se marsikomu najbolj prileže okusen, topel obrok, ki pa ga ne rabite pripravljati sami. Otroci lahko postanejo pomočniki kuharja s prav posebnimi dolžnostmi – mešanjem, rezanjem (seveda pod nadzorom), pripravljanjem krožnikov…
Najmlajši bodo zelo uživali predvsem v pripravljanju sladic, pa naj so to piškoti najrazličnejših oblik ali slasten kolač. Na tak način se bodo počutili pomembne, zatem pa se tudi zasluženo posladkali.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!