7 igralcev, ki so nas presenetili z več vlogami v enem filmu

Ste že kdaj gledali film in se spraševali: “Kaj ni to glavni igralec, samo da ima zdaj kar še neko drugo vlogo v filmu?” Mnogi igralci so se znotraj istega filma preizkusili v več vlogah. In tukaj je 7 igralcev, ki so nas najbolj presenetili.

7 igralcev, ki so nas presenetili z več vlogami v enem filmu:

Cate Blanchett  Manifesto (2015)


V tem filmu Juliana Rosefeldta je Cate Blanchett igrala kar 13 vlog. Preobrazila se je namreč v učiteljico, gospodinjo, vdovo in druge.

Tom Hanks  Atlas oblakov (Cloud Atlas, 2012)


V adaptaciji knjige Davida Mitchella se duše različnih posameznikov reinkarnirajo v različnih življenjih. Tako je kopica igralcev zaigra v nekaj popolnoma različnih vlogah in eden izmed njih je tudi Tom Hanks, ki se je za eno izmed njih izjemoma prelevil v zlikovca.

Hugo Weaving  Atlas oblakov (Cloud Atlas, 2012)


Še en iz omenjenega filma je odličen avstralski igralec Hugo Weaving, ki je blestel v trilogiji Matrica (The Matrix). Režiserja slednje sta posnela tudi Atlas oblakov in tako je njun znanec nastopil tudi v tem zanimivem filmu in se prelevil v različne zlikovske vloge.

Mike Myers Austin Powers v Zlatotiču (Austin Powers in Goldmember, 2002)


V tretjem delu komedij o Austinu Powersu je glavni igralec Mike Myers nastopil v kar štirih vlogah. Poleg standardnih naslovnega junaka in njegovega zlobca, je upodobil tudi Zlatotiča in debeluha. Za slednja so v zakulisju gotovo porabili ure in ure.

Cheech Martin  Od mraka do zore (From Dusk Till Dawn, 1996)


Kultni film Roberta Rodrigueza, v katerem igrata glavni vlogi Quentin Tarantino in George Clooney, je mehiškega komedijanta Cheecha Martina imel kar v treh vlogah. Gremo staviti, da med ogledom ne boste ugotovili vseh treh.

Eddie Murphy  Norbit (2007)


Ta film je bil resda začetek konca Murphyjeve kariere, toda njegove tri vloge v Norbitu so bile gotovo izziv za vse maskerje. Je pa igralec še prej prakticiral podobne metode v Trčenemu profesorju (The Nutty Professor, 1996) in v Princu odkriva Ameriko (Coming to America, 1988).

James McAvoy  Razcepljen (Split, 2016)


Najbolj svež med vsemi “multipraktiki”. Razcepljen spremlja lik, ki ima kar 23 različnih osebnosti. Škotski igralec jih je upodobil izvrstno, saj je pravzaprav edini na tem seznamu, ki mu je to uspelo brez dodatne maske ali umetnih prostetik. Lik psihopatske narave je odigral izvrstno in že ga bomo lahko videli v nadaljevanju Glass, ki prihaja leta 2019.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Serija Prijatelji (Friends): najbolje ocenjene epizode po mnenju publike