fbpx

Beneški filmski festival 2023: najboljši filmi festivala, ki si jih je vredno ogledati

Najboljši filmi - Beneški filmski festival 2023

Foto:
Zadnjič posodobljeno:

Očarljivo mesto Benetke je bilo ponovno prežeto z razburjenjem 80. Beneškega filmskega festivala, kjer se zberejo najbolj znani svetovni filmski ustvarjalci in igralci, da bi proslavili filmsko umetnost. Letos je festival razkril spektakularno ponudbo filmov, ki obljubljajo, da bodo očarali občinstvo s svojo ustvarjalnostjo, inovativnostjo in prepričljivim pripovedovanjem. Od brezčasnih klasik do vrhunske sodobne kinematografije. To so najboljši filmi Beneškega filmskega festivala 2023

Beneški filmski festival 2023  je kinematografska ekstravaganca. Od zgodb o ljubezni in samoodkrivanju do osupljivih znanstvenofantastičnih dogodivščin, za vsakega filmskega navdušenca se najde nekaj zato vam predstavljamo 10 filmov Beneškega filmskega festivala 2023 , ki je potekal  od 30. avgusta do 9. septembra 2023.

1. Priscilla

“Priscilla” je sodobna pravljica v režiji vizionarske režiserke Sofie Coppole, ki raziskuje teme ljubezni, identitete in samoodkrivanja. Z zvezdniško igralsko zasedbo in značilnim Coppolinim kinematografskim slogom je ta film vizualna in čustvena mojstrovina.

2. Poor Things

“Poor Things”, ki ga vodi briljantni Yorgos Lanthimos, obljublja temno komičen pogled na klasično Frankensteinovo zgodbo. Z nadarjeno igralsko zasedbo, vključno z Emmo Stone in Markom Ruffalom, je ta film pripravljen postati satirična mojstrovina, ki izziva naše dojemanje lepote in človečnosti.

3. Ferrari

Z oskarjem nagrajeni režiser Martin Scorsese popelje občinstvo na vznemirljivo vožnjo s “Ferrarijem”. Ta biografska drama s Hughom Jackmanom v vlogi legendarnega Enza Ferrarija obljublja vznemirljivo raziskovanje človeka, ki stoji za ikonično znamko športnih avtomobilov.

4. Maestro

Beneški filmski festival ponuja film”Maestro”, ki je prisrčen poklon svetu klasične glasbe v režiji Bradleyja Cooperja, ki igra tudi glavno vlogo. Ta film obljublja, da bo gledalce potopil v svet strasti, talenta in predanosti, ki napaja življenje virtuoznega dirigenta.

5. Origin

“Origin” je režiral vizionarski znanstveno-fantastični režiser Christopher Nolan in je osupljivo potovanje skozi čas in prostor. Z osupljivimi vizualnimi učinki in navdušujočo pripovedjo Nolan v tem težko pričakovanem filmu še naprej premika meje pripovedovanja zgodb.

6. The Killer

Južnokorejski režiser Park Chan-wook prinaša svojo edinstveno mešanico napetosti in črnega humorja v “The Killer”. Ta psihološki triler raziskuje zapleten odnos med morilcem in njegovo tarčo ter obljublja tobogan čustev in nepričakovanih preobratov.

7. Evil Does Not Exist

Priznani režiser Pedro Almodóvar se na Beneški filmski festival vrača z “Zlo ne obstaja”, domiselnim raziskovanjem morale in človeške narave. Almodóvarjevo značilno pripovedovanje zgodb in osupljivi vizualni elementi bodo zagotovo pustili trajen vtis na občinstvo.

8. Finalmente L’alba

Italijanska kinematografija je v središču pozornosti s filmom “Finalmente L’alba”, ki ga je režiral nadarjeni Luca Guadagnino. Ta film ponuja poetično in intimno upodobitev ljubezni in samoodkrivanja v ozadju slikovitega italijanskega podeželja.

httpv://www.youtube.com/watch?v=h7_O3MJ–Ng

9. El Conde

“El Conde” v režiji Alfonsa Cuaróna je vizualno osupljiva drama iz obdobja, ki gledalce popelje na razkošna dvorišča Španije iz 18. stoletja. Z osupljivo predstavo in natančno pozornostjo do detajlov ta film obljublja, da bo kinematografska mojstrovina.

10. The Wonderful Story of Henry Sugar

Čudaško pripovedovanje zgodb in značilen vizualni slog Wesa Andersona oživita v Čudoviti zgodbi Henryja Sugarja. Ta očarljiva zgodba o človeku, ki odkrije skrito moč, obljublja, da bo prisrčna in vizualno očarljiva izkušnja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.