fbpx

Last minute: To so nasveti za najugodnejše letalske vozovnice v zadnjem trenutku

Foto: envato

Iščete najugodnejše letalske vozovnice, a nameravate leteti že čez nekaj dni? Morda vam ti nasveti pridejo prav.

V današnjem svetu je čas bistvenega pomena, načrti pa se lahko spremenijo kot bi mignil, a četudi iščemo letalsko karto z odhodom že čez nekaj dni, lahko najdemo nekatere najugodnejše letalske vozovnice.

Vsaj glede na situacijo. Zanimivo je, da so tisti, ki poslujejo iz poslovnih razlogov pogosto pripravljeni plačati precej več za nekaj zadnjih sedežev,  zato je še toliko bolj pomembno odkriti pametne strategije za iskanje najboljših ponudb.

Foto: envato

Nasveti za najboljšo ponudbo za lete v zadnjem trenutku:

Prilagodljivost je ključna: bolj kot ste prilagodljivi glede datumov in ur potovanja, večja je možnost, da najdete ugodno priložnost. Letalski prevozniki pogosto znižajo cene vozovnic za lete, ki odhajajo ob manj priljubljenih terminih bodisi pozno ponoči ali zgodaj zjutraj.

Nastavite opozorila o cenah vozovnic: uporabite storitve in aplikacije za opozorila o cenah vozovnic za izbrane lete oz. destinacije. Ta orodja vas lahko obvestijo, ko cene vozovnic na vaši želeni poti padejo.

Razmislite o bližnjih letališčih: razširite iskanje tako, da vključite bližnja letališča. Včasih lahko letenje na manjše letališče ali z njega povzroči znatne prihranke, še posebej, če vam kratka vožnja ni odveč.

Foto: envato

Izkoristite točke in milje: če pogosto potujete, kar najbolje izkoristite točke in milje svojega programa zvestobe. Leti v zadnjem trenutku so lahko dragi, vendar si lahko z unovčenjem nagrad zagotovite znaten popust.

Spremljajte letalske družbe na družbenih omrežjih: letalske družbe pogosto objavljajo promocije na svojih družbenih profilih. Ostanite obveščeni tako, da jim sledite na platformah, kot sta Twitter in Facebook.

Bodite pripravljeni na rezervacijo: Ko najdete ponudbo, ki ustreza vašemu proračunu in urniku, ne oklevajte. Ponudbe v zadnjem trenutku lahko izginejo tako hitro, kot se pojavijo, zato imejte pripravljene podatke o plačilu, da si zagotovite svoj let.

V nasprotju s splošnim prepričanjem rezervacija v zadnjem trenutku ni vedno najbolj stroškovno učinkovita strategija. Poskusite rezervirati nekaj tednov ali dni vnaprej, da se izognete najvišjim poskokom v cenah. Po nekaterih informacijah so cene najugodnejše do mesec dni pred letom.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.