fbpx

7 korakov, s katerimi boste aktivirali moč pozitivnih misli

Za kaj ste hvaležni ta trenutek?

Foto: envato

Se zjutraj pogosto zbujate nejevoljni in polni negativnih misli? Prekinite ta negativen cikel in si vsako jutro zastavite 7 vprašanj!

Od tega trenutka dalje, si vsako jutro odgovorite na spodaj navedenih sedem vprašanj.

Odgovorite nanje iskreno, tako se boste naučili osredotočiti na pozitivno in biti srečnejši.

1. Kje trenutno sem – v primerjavi s tem, kje želim biti čez mesec, leto…?

To je morda eno najpomembnejših vprašanj, ki si jih morate zastaviti, če se želite naučiti biti srečni. Dobro je imeti pomembne cilje v življenju, saj dajejo smisel. Hkrati je pomembno vedeti, kje ste na tej poti uresničevanja sanj. Če želimo nekam priti, moramo najprej vedeti, kje smo v tem trenutku.

2. Kako lahko danes svojim najdražjim izkažem več ljubezni?

Poskusite odgovoriti na to vprašanje vsako jutro takoj, ko se zbudite, zato se osredotočite na pozitivno, torej na to, kako svojim najbližjim izkazati ljubezen in hvaležnost, namesto na vse njihove pomanjkljivosti ali napake, ki so jih naredili v preteklosti.

Bodite hvaležni za dobre stvari. Foto: Kinga Cichewicz / Unsplash

3. Za kaj sem danes hvaležen/a?

Ko odgovarjate na to vprašanje, se osredotočite na vse stvari, za katere ste lahko hvaležni in verjetno boste ugotovili, da jih je veliko. Namreč prepogosto zanemarite vse pozitivne vidike življenja, ker je vaša pozornost usmerjena le na negativne – nekaj slabega, kar se je zgodilo, ali nekaj, česar nimate.
Večina nas ima sproščen odnos, ko gre za slikanje slike o sebi. Namesto da bi obupali nad stvarmi, ki jih nimamo, je veliko bolj pomembno, da smo hvaležni za vse, kar imamo, in za vse lepo in dobro, kar se nam dogaja, kar pa zagotovo ni malo in zanemarljivo.

4. Kaj moram spremeniti v svojem življenju?

Katere stvari v svojem življenju morate spremeniti, da se počutite srečnejše in bolj sproščeno? Kako lahko izboljšate svoje vedenje, da se počutite dobro? Ali morate kaj odstraniti iz svojega življenja, na primer strupena prijateljstva in nenehne potrebe po prepuščanju? Zakaj je pomembno, komu dovolite vstopiti v vaše življenje?
Vsako jutro pomislite na vse te stvari, da boste lažje razumeli, kaj bi moral biti vaš naslednji korak.

Poglejte v novo jutro optimistično. Foto: Ahtziri Lagarde / Unsplash

5. Kako preživim svoj čas?

Kako preživite dan? Ali se dovolj trudite, da dosežete svoje cilje? Ali imate dovolj časa, da ga preživite s svojimi najdražjimi ali za stvari, v katerih uživate? Ali stvari prepogosto odlašate?
Pomislite, kako preživljate svoj čas in veste, kaj lahko storite, da se počutite bolje. Ne izgubljajte časa za nepotrebne stvari.

6. Katere so moje najpogostejše misli?

O čem najbolj razmišljate čez dan? Katere misli vam ne dajo miru? So pozitivne ali imate veliko negativnih misli, ki pridejo nepovabljene in vas vlečejo navzdol?
Ko boste pozorni na stvari, o katerih razmišljate vsak dan, in se zavete slabih in temnih misli, ki vam hodijo po glavi, boste lažje razumeli, da morate v zvezi s tem nekaj narediti, da odženete tiste neprijetne misli, ki vas motijo.

Razmišljajte o čudovitem dnevu, ki je pred vami. Foto: Kate Hliznitsova / Unsplash

7. Kako si bom danes polepšal/a dan?

Če se želite naučiti biti srečni, začnite zjutraj razmišljati o različnih stvareh, ki vam lahko polepšajo dan. Ne zbujajte se ob misli na svoje skrbi in obveznosti ter na to kaj pogrešate. Tudi če vam sprva morda ni všeč, se prisilite in se nasmehnite. Še vedno boste lahko poskrbeli za vse, obveznosti bodo počakale, le do vsega boste imeli drugačen odnos, v nov dan pa ne boste vstopili polni negativne energije.

Morda sem vam zdi to čudno in brez veze, a je v resnici zelo uporabno!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!