fbpx

7 načinov, kako odpraviti notranji nemir in si povrniti motivacijo

Naj vam ovire in občutek nemoči ne vzamejo motivacije!

Foto: MGM Distribution Co.

Pomembno je razumeti, da so občutki nemira normalen del življenja. Stvari ne gredo vedno, kot bi si želeli. Nekje na poti obstajajo ovire, zaradi katerih se počutite nemirne in nemotivirane. Seveda je vse odvisno od vzroka nemira, a za začetek lahko naredite nekaj preprostih stvari, ki vas bodo umirile in vam povrnile motivacijo.

Zatiranje prave strasti

Vsak ima v sebi dva majhna glasova. En glas pripada vaši pravi notranjosti, drugi pa je vaš notranji kritik. Vaš notranji glas je plod vaše domišljije, zaupanja in pravega namena. Pomembno je, da ponovno poiščete svoj prvinski notranji glas, ki ste ga izgubili v mladosti. Včasih ni dobro, da ste kritični in preveč razmišljate. Posledično se lahko zaradi tega počutite nemirni in potlačite svoje želje, da bi ugajali drugim. Prepustite se svojemu instinktu.

Zadali ste si preveč ciljev

Morda se počutite nemirni in nemotivirani, ker ste si dali premalo časa in preveč ciljev za dosego. Namesto da se obremenjujete s tem, kar ste dosegli ali niste dosegli, določite svoje prioritete in začnite delati od najpomembnejših do manj pomembnih. Takoj, ko dosežete prvi cilj, bodo vsi naslednji lažji, saj boste imeli več motivacije.

Imate negativen pogled na življenje

Zaradi neuspeha se počutite, kot da želite ponovno oceniti svoje življenje. Pozitiven pogled na svet vam omogoča zdravo in uspešno življenje. Bolj ko se osredotočate na negativne misli, več moči jim daste. Ko v življenju naletite na težave, ne igrajte vloge žrtve. Razmislite, kakšno vlogo imate v določeni situaciji in priznajte odgovornost za svoje vedenje. Vsak dan si vzemite čas, da preberete nekaj, kar spodbuja pozitivno razmišljanje.

via GIPHY

Pomanjkanje samozavesti

V nekem trenutku ste prenehali verjeti vase, kar je povzročilo občutek nemira. Hitra rešitev tega občutka je spodbuditi razmišljanje o nečem, zaradi česar se počutite neverjetno samozavestno. Ukvarjajte se z nečim, kar vam dvigne vašo samozavest in kjer se počutite dobro.

Pretirana odvisnost od drugih

Odvisnost od drugih ljudi ni vedno slaba stvar. Težava nastane, ko ste preveč odvisni od drugih, saj se tako odrečete nadzoru nad svojim življenjem. Pomembno je da ponovno najdete čas zase in aktivnosti, ki jih boste počeli sami.

Ste izgoreli

Strupeni odnosi, previsoke lastne zahteve in karierna obremenjenost so sprožilec izgorelosti. Če človek ne zna postaviti svojih osebnih meja in realne časovne okvirje za doseganje lastnih ciljev, lahko vse to vodi v izgorelost.

V vsaki bitki ste sami

Ne glede na to, ali težko zaupate drugim ali poskušate prikriti svoje neuspehe, je osamljenost recept za katastrofo. Biti osamljen ni toliko odvisno od tega ali si trenutno sam ali ne, ampak od občutka identitete, ki ga imate v življenju. Koristno je, da na stvari pogledate z druge perspektive, zaupate težave prijateljem, ali si morda najdete motivatorja, ki vas bo premaknil iz cone nemira.

via GIPHY

Prvi korak, da se nehate počutiti nemirno in nemotivirano, je, da začnete biti pozorni na to, kaj čutite in kaj so vzroki za to, in priznati, da nekaj ni šlo ravno po načrtih.

Ne glede na to, ali postavljate nerealen časovni okvir ali se soočate z nepredvidenimi ovirami, se zavedajte, da se morate naučiti prilagajati. To vam omogoča, da se nehate oklepati preteklosti in varno stopiti v prihodnost.

Občutki nemoči in brezupa izčrpajo vašo motivacijo. Uspeli boste, če si dovolite prilagoditi novim informacijam, oviram, na katere ste naleteli, ali morda spreminjanju ciljev. Ne pozabite, da vaša preteklost ne določa vaše prihodnosti, če spremenite tisto, kar vas je pripeljalo do tega, kar ste zdaj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!