fbpx

7 najbolj pravljičnih kamnitih hiš na Hrvaškem

Foto: booking.com

Številni se bomo tudi to poletje sproščali nekje na Jadranu, v senci dišečih borovcev, le lučaj stran od kristalno čistega morja. Prav v ta namen smo poiskali nekaj najbolj sanjskih kamnitih hiš na hrvaški obali, ki združujejo domačnost in tradicijo, po drugi strani pa zadovoljijo potrebam najbolj zahtevnih sodobnih popotnikov.

Kamnite hiše na Hrvaškem so prava paša za oči in odličen način za sprostitev.

Villa Katarina, Pelješac

Naša prva izbira je luksuzna vila, ki so jo lastniki spretno preobrazili v petzvezdični hotel. Vila se nahaja na velikem vinogradnem posestvu, tik ob morju, s prekrasnim pogledom na okoliške otoke in odprto morje. Ker gre za namestitev na najvišjem nivoju, je posebna skrb posvečena udobju in zahtevam vsakega posameznega gosta, kot bi se znašli v zasebnem luksuznem domovanju, kjer se počutite resnično dobro, kot doma.

 

Villa Elli, Rovinj

Prekrasna hišica za oddih se nahaja v luksuznem nastanitvenem kompleksu, obkrožena z romantičnim dišečim vrtom. Na njem v teh mesecih zorita sezonsko sadje in zelenjava, ki se prepletata z dišavami sredozemskega rastja in zelišč. Ljubka vila je kot nalašč za vse, ki uživajo v aktivnih počitnicah, saj se v sklopu kompleksa nahajajo tudi fitnes na prostem, teniška igrišča, balinišča, igrišče za odbojko, nogomet in košarko.

 

Casa Ars Natura, Grožnjan

V osrčju Grožnjana stoji stara kamnita hišica iz 17. stoletja, v sklopu katere so novi lastniki uredili pravi počitniški raj. Z velikim spoštovanjem so jo obnovili in jih povrnili nov šarm, spleten z vestnim upoštevanjem tradicije. Najpomembnejši elementi tako ostajajo takšni, kakršni so bili nekoč, le obogatili so jih z vsem, kar dandanes sodobni popotnik za oddih potrebuje. Poleg zasluženega oddih, boste tako v simpatični Casi ponovno napolnili baterije, obenem pa se zavedli, da so prav majhne stvari tiste, ki nas naredijo bolj srečne.

 

Villa Fulmin, Hvar

Na sončnem otoku, v vasici Male Grablje, med vinogradi in nasadi oljk najdete luksuzno vilo, ki je primerna tako za romantičen oddih kot družinske počitnice. Na mestu današnje vile je vse od 1907 stala kamnita hišica, ki je pred dvema letoma doživela popolno preobrazbo. Nastala je luksuzna kamnita hišica, ki vabi sodobne hedoniste v svoj objem, daleč stran od skrbi in stresa. Razprostira se namreč na 220 m2, v njej pa najdete kar tri spalnice, ki lahko namestijo do osem oseb.

 

Mulberry House, Hvar

Hvar slovi po razkošni sredozemski naravi, bogati tradiciji, prekrasnih plažah in kristalno čistem morju. Prav to pa obljublja tudi prekrasna kamnita hišica Mullberry House, ki se nahaja nekaj kilometrov iz mesta in je ime dobila po murvi, ki raste pred hišo. V več kot 200 let stari kamniti hišici so novi lastniki uredili sodobno počitniško rezidenco, pisano na kožo današnjim popotnikom. Hiša se razprostira na 180 m2, razporejenih v tri etaže.

 

Old Town Luxury House, Split

Na odlični lokaciji v Splitu, nedaleč stran od prekrasnih splitskih plaž, pa vendar v neposredni bližini mestnega dogajanja, se nahaja Old Town Luxury House. Apartma se nahaja v lepo obnovljeni stavbi iz 19. stoletja, katere stari kamniti zidovi še dandanes pričajo o bogati zgodovini mesta. Prav to so pri oblikovanju apartmaja za sodobnega popotnika upoštevali tudi lastniki, ki so posamezne zgodovinske karakteristike ohranili in jih nadgradili z modernim dizajnom.

 

Villa Veli Dvor, Mali Lošinj

Luksuzna počitniška vila Veli Dvor se nahaja na otoku Lošinj, v mestecu Nerezine. Stoji na več kot tisoč kvadratnih metrov velikem posestvu, ki se lahko pohvali z bujnim zelenjem in veliko mero zasebnosti. Pred hišo se nahaja mogočna vinska trta, stara več kot 150 let. Pod njo je mogoče v poletnih dneh uživati v udobnih sedežih in se hladiti v senci. Vila se pohvali tudi z zunanjim žarom in veliko jedilno mizo na terasi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!