fbpx

Bentley Bentayga EWB: še več udobja in luksuza

Bentley Bentayga EWB; Foto: bentleymedia.com

Bentley Bentayga predstavlja pravi prodajni hit te luksuzne ʺotoškeʺ znamke. Zdaj se je predstavila še v podaljšani različici, ki nudi še več udobja in luksuza potnikom na zadnjih sedežih.

Že ob predstavitvi je Bentley Bentayga v trenutku postala hit. V letu 2021 je Bentley zabeležil rekord, ko so strankam predali kar 14.659 avtomobilov, kar je za 31% več kot v letu 2020. Kar tretjina od prodanih Bentleyev predstavlja model Bentayga. Pregrešno razkošen SUV je zdaj dobil še svojo podaljšano različico Bentley Betanyga EWB, za še več prostora in luksuzna na zadnjih sedežih.

Bentley Bentayga EWB doda kar 180 mm k dolžini medosne razdalje. Le ta zdaj znaša 3.175 mm, celotna dolžina avtomobila pa zavidljivih 5.322 mm. S prirastkom ponuja Bentayga obilico prostora za noge potnikov, ki je ponekod že večji, kot ga temu namenjajo prestižne limuzine. Podaljšan prestižen SUV se lahko pohvali z tako imenovanimi ʺavionskimi sedežiʺ, ki predstavljajo najnaprednejše sedeže, ki so jih kadarkoli vgradili v avtomobil.

Bentley Bentayga EWB; Foto: bentleymedia.com

Napredni sedeži so nastavljivi v kar 22 smereh, hrbtni del pa lahko spustimo do 40˚ naklona. V relaksacijskem načinu se iz zadnjega dela prednji sedežev prikažeta v usnje oblečena počivalnika za noge. Prednji sedež se pri tem samodejno premakne naprej, da ima potnik zadaj na voljo maksimalno količino prostora. Preklop na poslovni način ponovno dvigne sedež v pokončni položaj, da lahko potniki nemoteno nadaljujejo z delom.

Bentley Bentayga EWB; Foto: bentleymedia.com

Poleg izjemnih sedežev je na voljo tudi izjemen klimatski sistem. Le ta je sposoben samodejno prilagoditi temperaturo v avtomobilu, glede na telesno temperaturo potnika. Tehnologija v SUV-ju samodejno zmeri temperaturo potnika in temu primerno poskrbi za temperaturo in vlažnost v notranjosti vozila. Poleg temperature bo napreden računalniški sistem analiziral položaj sedenja, preko senzorjev v sedežih in le tega prilagajal, da bi bili potniki čim manj obremenjeni. Sistem, katerega interval traja 3 ure, samodejno prilagodi kar 177 različnih točk pritiska, razporejenih v 6 področij.

Bentley Bentayga EWB; Foto: bentleymedia.com

Bentley Bentayga EWB ponuja kar 24 milijard različnih kombinacij notranjega ʺoblazinjenjaʺ, kar pomeni da so možnosti izbire skoraj neomejene. Novost, ki jih prinaša različica EWB so ogrevana naslonjala na zadnjih vratih in ogrevano osrednje naslonjalo v zadnji vrsti. Povsem nova stvar pri znamki Bentley pa predstavljajo zadnja vrata, ki se s pritiskom na gumb mehanično zapirajo in odpirajo sama. Novosti so tudi ambientalna osvetlitev v vratih SUV-ja, nekoliko spremenjena prednja maska in ekskluzivna 10 kraka 22-palčna platišča.

Bentley Bentayga EWB; Foto: bentleymedia.com

Vse spremembe so botrovale k konstruiranju več kot 2.500 novih sestavnih delov. Nekaj jih pripada tudi novemu sistemu krmiljenja zadnjih koles, zaradi katerih se obračalni krog zmanjša za 7%, v primerjavi z Bentaygo z običajno osno razdaljo. Bentley Bentayga EWB je na voljo v različici s 4 ali 5 sedeži, poganja pa jo 4,0-litrski dvo-turbinski V8 motor s 550 konjskimi močmi in 770 njutonmetri navora.

Dodatne Informacije

bentleymotors.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!