fbpx

7+ najboljših Vintage & Second hand sejmov, ki jih obiščite v teh evropskih prestolnicah

Če v kratkem načrtujete potovanje v eno izmed evropskih prestolnic, ne pozabite, da velika evropska mesta ne slovijo zgolj po bogatih muzejskih zbirkah in izvrstni gastronomski ponudbi. Podajte se tudi na ogromne bolšjake, ki zapeljejo s svojim vznemirljivim vzdušjem.

Med obiskom prelepih evropskih prestolnic pozabimo na nakupovalna središča in nakupovalne ulice ter se raje podajmo med pisane stojnice na katerega izmed največjih evropskih bolšjakov.

1. Lille, Francija

Lille
Lille

“Lille Braderie”, bolšjak, ki velja za največjega na svetu, najdemo v francoskem mestu Lille. Veseli dvodnevni dogodek, ki postreže s kar 10 tisoč ponudniki in ga vsakega septembra obišče vsaj 2 milijona obiskovalcev, ponuja marsikaj lepega po izjemno nizki ceni. “Braderie” po francosko pomeni “prodati po nizki ceni”, zato tu poleg pestrega dogajanja in dišeče kulinarične ponudbe najdemo bogato obložene stojnice, ki se kar šibijo pod pisanim naborom predmetov po nizki ceni. Pobrskajmo med pestro izbiro starinskih ur, starodavnega pohištva, bogatih zbirk kovancev, medalj in orožja ter se pustimo presenetiti hecnim in bizarnim predmetom, ki bodo po naključju našli pot do nas.


Kdaj: 5. september–6. september

2. München, Nemčija

München
München

Enkrat na leto se na Theresienwiesu, kjer oktobra rajajo pivoljubci, odvije tudi Frühjahrsfest, praznovanje prve pomladne sobote, ki postreže z enim izmed največjih bolšjakov v Evropi.
Kdaj: 18. april

3. Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam
Amsterdam

Amsterdam slovi po najbarvitejših bolšjakih. Najboljši med njimi je vsekakor enodnevni Vrijmarkt, ki velja za največjega.
Kdaj: 27. april

4. Arezzo, Italija

Arezzo
Arezzo

Toskanski Arezzo ne slovi zgolj po svoji očarljivosti, ki izvira iz srednjeveškega obzidja, renesančne arhitekture in dih jemajočih fresk. Čudovito italijansko mesto preseneti tudi z enim izmed najbolj zanimivih bolšjakov za ljubitelje umetnin, starodavnega pohištva in srebrnine.
Kdaj: vsako prvo nedeljo v mesecu (in soboto pred njo)

PREBERITE ŠE: Alex Chinneck – lebdeča stavba v londonskem Covent Gardnu

5. London, Velika Britanija

London
London

Dinamični bolšjak, ki ga najdemo na londonski ulici Portobello Road, je stalnica za vse ljubitelje vintage in second hand stvari. Je prostor, kjer se vsak vikend zberejo najbolj trendovski Londončani in v želji za še večjo unikatnostjo brskajo med najbolj barvito ponudbo iz druge roke, ki si jo lahko zamislimo.
Kdaj: vsako soboto

6. Madrid, Španija

Madrid
Madrid

“El Rastro” je najbolj popularen španski odprti bolšjak. Odprt je vsako nedeljo in na prav vsak španski praznik od devete zjutraj pa do petnajste popoldan. V bližini bomo našli odprte tudi številne starinarnice s pestro ponudbo vsega starega in lepega.
Kdaj: nedelje in prazniki

7. Bruselj, Belgija

Bruselj
Bruselj

Med obiskom Bruslja ne smemo pozabiti pokukati na najbolj šik bruseljski bolšjak, ki ga lahko prav vsak dan najdemo na Place du Jeu De Balle. Med sedmo zjutraj in časom kosila lahko pobrskamo za prelepimi starinami, za katere sploh nismo vedeli, da si jih tako zelo želimo.
Kdaj: vsak dan

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!