fbpx

7 navad žensk, ki imajo vedno dovolj denarja na računu

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

So ženske, ki svojo plačo porabijo skoraj takoj, so pa tudi takšne, ki s financami nimajo težav. Preprosto imajo zdrave finančne navade in spodaj v prispevku izveste, kakšne so te navade.

Težko je najti ravnotežje med udobjem in solidnim stanjem na računu. Vendar pa obstaja nekaj trikov, s katerimi lahko prihranite denar, ne da bi za to potrebovali veliko odrekanja. Zavedati se je treba le, da je to proces, ki traja več mesecev in včasih let ter zahteva veliko samokontrole, zavzetosti, načrtovanja in izogibanja nepotrebnim stroškom.

1. Nič brez varčevanja

Ženske, ki obvladajo finance vedo, da je varčevanje nujen člen. Varčevanje ne pomeni, da mrzlično varčujete z denarjem in se odrekate užitkom, ampak da denar porabljate racionalno.

Finančni strokovnjaki priporočajo uporabo pravila 50/30/20. To pravilo pravi, da naj gre 50 % vašega dohodka za življenjske stroške, 30 % za zabavo (izhodi, potovanja itd.) in 20 % za prihranke.

2. Previdno porabljajo denar

Ženske, ki imajo več denarja, niso zapravljive. Popolnoma se zavedajo toka denarja in bodo zapravljale za stvari, ki so jim resnično pomembne in potrebne. Tudi če nekaj hočejo, tega ne bodo kupile – ne glede na to, kako dober je izdelek. Za vsakim nakupom je premišljena odločitev in to samozavedanje jim pomaga, da bolj smiselno porabijo za stvari, ki jim prinašajo veselje.

via GIPHY

3. Plačevanje z gotovino

Veliko ljudi pri nakupovanju uporablja kreditno kartico, vendar nimajo pregleda nad stanjem na svojem računu, kar jim daje svobodo brezbrižnega zapravljanja denarja. Ženske, ki imajo prihranke, vedo, da je pametneje plačati v gotovini, saj imajo tako nadzor nad tem, koliko so zapravile in koliko želijo zapraviti. Zato se odločite za plačilo z gotovino, saj boste dolgoročno prihranili veliko denarja.

4. Kupujejo s popusti

Popusti so odličen način za nakup želenega izdelka. Spontano nakupovanje je nedvomno razburljivo in zabavno, a še bolj razburljivo je zapraviti manj za tisto, za kar bi zlahka preplačali.

via GIPHY

5. Imajo načrte za prihodnost

Postavljanje kratkoročnih in dolgoročnih finančnih ciljev je zelo pomembna postavka. Načrt porabe vam bo omogočil, da boste jasneje videli in spremljali, kam gre vaš denar. Na primer, če želite prihraniti denar za potovanje, se boste lažje obvladovali, saj imate svoj cilj.

6. Zaslužijo dodaten denar

Ena od navad žensk, ki imajo malo več denarja na računu, je iskanje drugega vira zaslužka. Ne glede na to, ali želite delati ob strani, spremeniti hobi v dodaten vir zaslužka ali investirati v nepremičnine, so vse navedene možnosti vredne naložbe, ki lahko povečajo vaš mesečni dohodek.

7. Cenijo, kar imajo

Ena najboljših navad žensk, ki imajo vedno denar, je ta, da so se naučile biti zadovoljne s tem, kar imajo . Denar sam po sebi vas ne bo osrečil, ne moremo pa mimo dejstva, da več denarja na računu naredi življenje manj stresno. Zato bodite hvaležni za to, kar že imate, in to vam bo prineslo srečo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.