fbpx

7 pravljičnih slovenskih turističnih destinacij, o katerih govori svet

Da je Slovenija pravljična dežela, največkrat pozabljamo prav sami prebivalci Slovenije. A nas na to opomnijo dosežki na področju turizma, kjer naša državica dosega neverjetno rast in si dviguje mednarodni ugled. Predstavljamo vam najbolj pravljične turistične projekte, ki jih morate nujno obiskati, če ste pravi Slovenci! Tako kot Triglav!

7 pravljičnih destinacij, ki vam bo vzbudilo skomine in zaradi katerih boste naslednje počitnikovanje načrtovali kar v Sloveniji. Prav vse od navedenih so bile opažene v mednarodnih medijih in so si prislužile visoke ocene za inovativnost in zeleni turizem. Glamping ni le modna muha, ampak prerašča v svetovno gibanje in pravo smer za razvoj slovenskega turizma v prihodnje.

1. Garden Village Bled – čarobni Bled in naselje v krošnjah

Garden Village Bled
Garden Village Bled

France Prešeren se ni prav nič zmotil, ko je Bled označil za podobo raja (Imago paradisi). Z ekološkim naseljem Garden Village, ki ga med drugim sestavlja šest v krošnjah skritih hišk, se to samo še dodatno potrjuje. Glamping, kot ga še ne poznate! Garden Village Bled je namenjena tako avanturistom, družinam kot mladoporočencem.


Lesene hiške za štiri na zunaj morda delujejo skromno, a njihova notranjost ne štedi s stilom in udobjem, saj premore čajno kuhinjo, postelje, jedilno mizo, balkon in večnamensko mrežo, primerno za zibanje, sproščanje in celo plezanje. Pravljičnost vzdušja ob večerih dopolni soj lampijončkov, ki kot elegantni uhani visijo na mini terasi. Vse hiške so dvonadstropne, v eni naletite celo na deblo. Ta je rezervirana za sveže poročene. Hiške na drevesih pa so zgolj košček Garden Villagea, saj v naselju Mlino, kjer se nahaja, najdemo tudi šest glamuroznih šotorov, devet šotorov na pomolih, luksuzna apartmaja, restavracijo z žuborečim potočkom, finsko savno, naravni biotop in masažni paviljon. Zdi se, da različne ponudbe kar ne zmanjka. Ne manjka niti čudovita restavracija Vrtnarija, ki temelji na sezonski in lokalno pridelani hrani. Pri kuhaju ne uporabljajo aditivov in ojačevalcev okusa, prijazno osebje pa vam bo postreglo z najbloljšim, kar premorejo lasten vrt in lokalne kmetije. Čeprav je restavracija del glampinga, je na voljo tudi zunanjim gostom.

Več informacij:
gardenvillagebled.com

2. Herbal glamping resort Ljubno

Herbal glamping resort Ljubno
Herbal glamping resort Ljubno

Herbal glamping resort Ljubno z nestrpnostjo pričakuje, da nam šepetaje predstavi svojo zgodbo. Zgodbo, kjer je v naravno oazo miru skrbno umeščena luksuzna in ekstravagantna arhitektura, ki je na vsakem koraku prežeta z zelišči in obdana z njihovimi vonjavami. Poleg arhitekturne dovršenosti in skrbne umestitve v naravno okolje nas bo notranjost glamping šotora navdušila, bivalno in tehnično, z najvišjim nivojem prestiža in s popolno zasebnostjo.

Herbal glamping resort Ljubno je ena od takšnih najnovejših pridobitev.

Več informacij:
charmingslovenia.com

3. Glamping Dvorec Ramšak

Glamping Dvorec Ramšak
Glamping Dvorec Ramšak

Glamping resort. Glamping Dvorec Ramšak (Glamping Chateau Ramšak) se nahaja le streljaj proč od Maribora, v objemu vinogradov (urejen je v okviru vinogradništva Ramšak, ki ponuja bela vina sort chardonnay, sivi pinot, sauvignon, rumeni muškat, zeleni silvanec in laški rizling). Gosti lahko izbirajo med edinstveno drevesno hiško ali glamping šotori.


Glamping naselje tako tvorijo drevesna hiška (glamping šotor na platoju v krošnji) in glamping šotori. V Dvorcu Ramšak se nahaja vinska klet in največja vinska preša v Evropi. Izbirate lahko med bivanjem v glamping šotorih ali bivanjem štiri metre nad tlemi v drevesni hiški, iz katere se razlega izjemen razgled na vinograde in predmestje Maribora. Ta ima tri postelje, kavč, kopalnico, klimatsko/grelno napravo, televizor in teraso z zasebnim jacuzzijem. Gosti od 6 do 8 oseb. Nič manj glamurozni in domačni niso glamping safari šotori, ki navdušijo s svojim elegantno preprostim dekorjem (prispevalo jih je podjetje Adria Dom). Izbirate lahko med dvema velikostma, in sicer med manjšim šotorom za 2 osebi ali večjim za 2 do 4 osebe oz. družine. Opremljeni so s kopalnico, posteljami, jedilnico in televizorjem, vsak šotor pa se lahko tako kot drevesna hiška pohvali s teraso in zasebno masažno kadjo. Del glamping resorta so tudi naravni ribnik, bar in Dvorec Ramšak, kjer lahko pokušate domača vina ali pa si privoščite okusen obrok pod milim nebom.

Več informacij:
chateauramsak.com

4. Glamping Green Resort – Vodni park Radlje ob Dravi

Glamping Green Resort - Vodni park Radlje ob Dravi
Glamping Green Resort – Vodni park Radlje ob Dravi

Lesene glamping hiške ob prvem biološkem bazenu v Sloveniji (za čistočo in kakovost vode skrbijo naravni sistemi, zato se v vodo ne dodajajo nobene kemikalije) so namenjene gostom, ki se tam ustavijo zgolj za kratek čas, družinam in kolesarjem, ki prikolesarijo tod mimo po mednarodni kolesarski poti. Hiške so tako v obliki mlinov, ki jih je bilo v preteklosti v Dravski dolini kar veliko.


Idilične počitniške bajtice so postavljene ob rob pšeničnega polja. Imajo okrogla okna in velika vhodna vrata iz stekla. Glavni gradbeni material je les, ki je tudi materialna osnova pohištva, so še povedali v biroju Landscape, d. o. o., ki ga vodita Tina Demšar Vreš in Grega Vreš, kjer so hiške zasnovali. Strnjena notranjost glamping bivališč seva neskončno mero topline, lagodnost in ubranost.

Več informacij:
greenresort.si

5. Natura Eco Camp – Kranjska Gora

Natura Eco Camp - Kranjska Gora
Natura Eco Camp – Kranjska Gora

Ravno prav blizu osrčja gozdov, da v sebi prebudite prvinskost, in ravno prav daleč od mesta, da se počutite kot doma. Je slogan tega resorta Natura Eco Camp, v katerem je vse urejeno tako, kot mora biti. Praktično v Kranjski Gori se nahaja prijeten camp, ki ponuja številne načine preživljanja dopusta v naravi. Na razpolago so trije glamping šotori, ki lahko gostijo 4 goste, lahko pa prebudite otroka v sebi in noč ali dopust preživite v posebni z drevesa viseči hišici. Na razpolago pa je tudi 100 šotorišč za vse z lastno opremo za kampiranje.

V kampu je seveda poskrbljeno za sanitarije in vse ostalo, potrebno za preživljanje dopusta.

Več informacij:
naturaecocamp.si

6. Glamping Malerič – Bela krajina – moderno, a v stiku z naravo

Glamping Malerič - Bela krajina
Glamping Malerič – Bela krajina

Bela krajina je čarobna, zato je kulisa, v kateri se nahaja glamping Malerič, čarobna. Sredi belokranjskih gričev, obdana s travniki, združuje sodobno bivanje v stiku z naravo. Vsekakor najbolj sodoben glamping ‘plac’ v naši ljubi državici.


Si želite odpočiti od stresnega vsakdanjika ter nabrati novih moči in energije v naravi, vendar v vsem udobjem, ki ste ga vajeni v hotelu? No, nekaj takega boste doživeli v glampingu Malerič, kjer je pozornost do detajlov velika. Na razpolago so 4 mobilne hišice, ki nudijo vse udobje modernega doma. V bližini pa je pravi pravcat ribnik. Vsaka hišica je namenjena štirim osebam in ima tudi dve dodatni ležišči. Skupni bivalni prostore merijo kar 40 m² s pripadajoča teraso v izmeri 18,50 m². Na razpolago so dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, kopalnica, spalnica ter otroška soba. Pred vsako hiško je čudovita lesena terasa. Oblikovane so sodobno z vrhunsko funkcionalnostjo in vrhunskimi materiali. Ob hišicah se nahaja naravni ribnik s površinami za sončenje, ki v poletnih dneh ob primernih pogojih omogoča tudi namakanje nog.
Več informacij:
glamping.turizemmaleric.si

7. Glamping naselje Eko resort pod Veliko planino

Čarobnost Velike planine v dolini.
Čarobnost Velike planine v dolini

Napolnite si pljuča s čistim gorskim zrakom ob vznožju Kamniški Alp, kjer je pod Veliko planino 15. avgusta 2016 vrata odprlo glamping naselje Eko resort, kjer lahko vso čarobnost Velike planine doživite kar v dolini, točneje v vasi Godič pri Kamniku, ki bo septembra dobila tudi dva pastirja (izbrana sta bila ameriški milijonar in Makedonec), ki sta bila na natečaju za sanjsko službo izbrana med 3000 kandidati s celega sveta, ki so se potegovali za to službo.

Glamping naselje Eko resort pod Veliko planino ponuja udobne lesene hišice, v katerih lahko prebivajo štiri osebe. Arhitekturno posnemajo tradicionalne pastirske bajte. Sestavljene so iz bivalnega dela, spalnice (možnost dodatnega ležišča), kopalnice, terase in polno opremljene kuhinje ter so opremljene s kaminom, ki hišice ogreva v hladnejših mesecih. Ena od hišic je spremenjena v wellness center, v resortu pa je tudi biološki plavalni ribnik, ki je popolnoma naraven (brez kemikalij) in predstavlja prav poseben stik z naravo v kristalno čisti vodi. V bližini počitniškega naselja sta še živalski vrt in igrišče s plezali in toboganom.

Več informacij:
sloveniaecoresort.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.