fbpx

7 stvari, na katere mora oseba v razmerju pozabiti!

Foto: David Nunez / Unsplash

Enako velja za moške, kakor tudi za ženske! Sklepanje kompromisov je temelj vsake zdrave zveze. Brez kompromisa ni kakovostne partnerske zveze.

Pomembno je vedeti, da popolnega odnosa ni. Vsak odnos ima mešanico tako zdravih kot tudi nezdravih lastnosti. Kar naredi vez pozitivno, je to, da se vsaka oseba zaveda svojih pozitivnih in tistih malo manj lepih lastnosti, prav tako pa slednje podobno sprejema pri svojem partnerju.

Da bi to dosegli, je treba pravilno postaviti prioritete, torej pozabiti na nekatere stvari, ki ste jih počeli pred poroko.

1. Sebičnost

Če ste bili edini otrok v družini, je velika verjetnost, da ste navajeni, da je vse po vašem. Ko pa se poročite, ne sme biti več samo »jaz«, ampak vedno več »mi«. Pozabite tudi na navado, da imate vedno prav, saj bo razhod neizogiben. Za dober zakon je pomembno, da sta oba pripravljena na kompromise.

2. Slabo vedenje

Vsi imamo svoje trenutke jeze in živčnosti, a nihče ne more vsak dan trpeti histerije zaradi vsake malenkosti. Prav tako izsiljevanje, izbruhi jeze in streljanje partnerja s predmeti, ki vam padejo v roke, nikakor niso osnova za dober zakon.

3. Nerešeni konflikti

Težave z zamudo, čustvena zadržanost in nizka raven samokontrole so dejavniki, ki lahko ubijejo tudi najgloblje občutke.

4. Ogovarjanje partnerja tujcem

Ni razloga, da bi svoje skrivnosti in pikantnosti pripovedovali tujcem. Glavna razloga za to sta dva – prvič, partner se bo verjetno razjezil, drugič pa bo družba spremenila mnenje o njem, pa tudi o vas.

5. Denar imate samo zase

Prepričanje, da je moški odgovoren za preživljanje svoje družine, je že zdavnaj pozabljeno, zato, ženske, ne pozabite, da vaša plača ni vaš osebni, ampak družinski dohodek in da morate vse deliti z možem, tako kot bi moral on z vami.

6. Obsedenost

Skrb za osebo, ki jo ljubiš, je povsem normalna, ko pa se spremeni v obsedenost, postane neznosna. Dajte partnerju čas in prostor za njegove hobije, druženje s prijatelji, branje… Ni vam treba biti z njim 24 ur na dan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!