fbpx

8 odličnih popotniških destinacij, ki jih množični turizem še ni preplavil

Foto: envato

Vstopili smo v leto 2022 in marsikdo izmed nas se je zaobljubil, da v letošnjem letu obišče katero izmed svetovnih destinacij. A zakaj bi stali v vrstah polnih turistov in skupaj s tisočimi opazovali najbolj prepoznavne svetovne znamenitosti, če lahko obiščete katerega izmed krajev, ki jih množični turizem še ni zajel?

Če smo lani še nekoliko previdno s prstom stikali po zemljevidu, letos že bolj pogumno sestavljamo popotniške plane in načrte za 2022. Turizem se počasi postavlja na noge, z zavedanjem, da bo prihodnost panoge in potovanj precej drugačna, kot smo si predstavljali.

Številni turistični vodiči so že sestavili seznam najbolj zaželenih destinacij v 2022, mi pa smo se tokrat lotili drugačnega seznama. Pobrskali smo po zemljevidu in odkrili nekaj krajev, ki jih množice turistov še niso odkrile, zato se splača pohiteti in raziskati navdihujoča mesta in naravo, ki jo ponujajo.

Taichung, Tajvan

Tajvan, otoška državica ob obali Kitajske, pogosto ostaja spregledana v načrtih turistov. To pa ne pomeni, da bo tudi v prihodnje tako. Obiščite torej Taichung, drugo največje tajvansko mesto, ki vabi s svojo prekrasno arhitekturo, živahnimi uličicami in lokalnimi specialitetami.

Foto: envato

Martinik, Karibi

Otoček Martinik, ki spada pod Francijo, se nahaja v Karibskem morju in velja za še ne množično odkrito počitniško destinacijo. Kljub temu privlači popotnike s svojimi peščenimi plažami in visokimi palmami, uradna plačilna valuta pa je kar euro. Otok je kar dvajsetkrat manjši od Slovenije, na njem pa prebiva manj kot pol milijona prebivalcev.

Foto: envato

Gramado, Brazilija

Slikovito mestece Gramado na jugu Brazilije privablja avanturiste zaradi prekrasnih gorskih vrhov v ozadju in zanimivih trgovinic z najrazličnejšimi lokalnimi mojstrovinami. Nahaja se ob Rota Romanica – “romantični poti”, ki ponuja prekrasne razglede na pokrajino in okoliške kraje.

Foto: Unsplash/Eder Olivera

Santo Domingo, Dominikanska republika

Čeprav je Dominikanska republika vse prej kot neobljuden otoček v Karibskem morju, pa se le redki turisti iz svojih resortov odpravijo v prestolnico Santo Domingo. Ta je bila sicer zgrajena v 16. stoletju, zaradi svoje izrazite arhitekture pa je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine.

Foto: envato

Papua Nova Gvineja

Otočje v JZ Tihem oceanu, ki leži severno od Avstralije, se ne znajde pogosto na seznamu turistov. Sestavlja ga nekaj več kot 600 otokov, ki jih odlikuje izjemna raznolikost, od divjine do sodobnih mest z urejenimi botaničnimi vrtovi. Prepričani smo, da vas bosta rastlinstvo in živalstvo na otoku navdušila, zato le napišite otočje na svoj potovalni seznam.

Foto: envato

Llandudno, Velika Britanija

Največje obmorsko letovišče Llandudno v Walesu, je pravi letoviški biser, ki ga Britanci dobro poznajo, ostalim Evropejcem pa ostaja precej neznan. Je odlično zatočišče za vse, ki si želijo kratkega pobega v objem plaže in zelene narave ter okoliških gradov.

Foto: envato

Montpellier, Francija

Idilično mesto Montpellier na prekrasni obali Sredozemskega morja je pisano na kožo ljubiteljem umetnosti in odlične kulinarike, predvsem sira. Mestece, ustanovljeno v 10. stoletju je danes trendovski urbani konglomerat s prekrasnimi peščenimi plažami.

Foto: envato

Melaka, Malezija

Eno izmed najlepših Malezijskih mestec, Melaka, se nahaja v istoimenski pokrajini, južno od Kuala Lumpurja. Odlikujejo ga bogata zgodovinska dediščina in arhitektura, sočasno z očarljivo naravo, ki jo je mogoče občudovati tudi v tamkajšnjem botaničnem vrtu.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!