8 stvari iz preteklosti, za katere si zaslužite, da si jih odpustite!

Zadnjič posodobljeno: :

Pustite stare navade v preteklosti.

Na poti življenja se vsak dan učimo, se premikamo naprej in rastemo skozi izkušnje. Delamo napake, a ne obupamo, iščemo rešitve.

Če ste samokritični ali morda nenehno analizirate, kaj ste naredili narobe in v tem iščete usmeritve za motivacijo, ali pa ste preveč strogi do sebe, je pred vami osem stvari, ki za katere si zaslužite, da si jih odpustite!

1. Niste znali drugače

Odpustite si, ker niste znali drugače, ker ste mislili, da ne morete naprej, da ste obtičali, da niste mogli izbrati drugače, da ste izbrali stvari, ki vam niso bile namenjene. In ker niste vedeli, kaj želite – četudi je to prizadelo druge ljudi v procesu (vključno z vami).

2. Izgovarjanje besed, ki niso bile vaša resnica

Odpustite si, če govorite stvari, ki niso prišle iz vaših najbolj iskrenih in pristnih delov. Besede, ki so prišle še iz tistih nezaceljenih krajev. In besede, ki so prišle od tam, kjer ste bili takrat, ko ste bili prizadeti in ne tiste, ki odražajo, to kar ste sedaj.

3. Travme so narekovale vašo osebnost

Odpustite si, da ste se obnašali na vse tiste načine, ki v resnici ne odražajo vas in vas nikoli ne bodo. Odpustite si, ker ste dovolil, da je bil strah voznik na vaši poti po zemljevidu življenja.

4. Niste se znali spoštovati

Odpustite si, da ste se strinjali s stvarmi, ki si jih niste zaslužili, medtem ko ste si mislili, da si to zaslužite. Za razmišljanje, da je vse pomembnejše od tega, da spoštujete sebe in zahtevate, da to storijo tudi drugi.

Niste se znali spoštovati – odpustite si!

5. Niste imeli postavljenih osebnih meja

Odpuste si, ker nimate boljših meja. Odpustite si za vse trenutke, ko niste rekli ne, za vse trenutke, ko ste storili nekaj, česar dejansko niste želeli. In za to, da ste ljudem dovolili, da vam jemljejo čas, spoštovanje, ljubezen na načine, za katere zdaj veste, da se ob njih ne počutite dobro. Vaše meje se skozi življenje razvijajo, kakor tudi vi.

6. Niste naredili dovolj

Odpustite si, ker niste storili več in začnite biti ponosni na to, kar ste storili. Zaslužite si, da si odpustite zaradi sebe, zaradi tega, da se boste premaknili naprej, da postanete oseba, kakršna si dejansko želite biti. Delate, kakor najbolje znate in vedno ste naredili dovolj – ne pozabite tega.

7. Niste upoštevali svojega notranjega glasu

Odpuste si za vse trenutke, ko ste prezrli in potlačili v sebi vse tisto, kar ste ves čas v sebi vedeli, da je bilo prav, da bi to naredili. Odpustite si, ker se niste jemali resno, ker niste vedeli – kako biti prijatelj – sami sebi.

8. Niste si dopustili biti srečni

Odpustite si vse trenutke, ki so minili, ne da bi jih popolnoma začutili, ker sta vas ovirala strah in tesnoba. Čase, ko si niste dali dovoljenja, da bi se počutili srečno in vse čase, za katere ste mislili, da si tega ne zaslužite.

Odpustite si, ker ste preveč razmišljali, se spraševali in za vse trenutke, ko se niste popolnoma prepustili. Odpustite si, ker si niste dovolili biti srečni in se odločite, da boste od tega trenutka naprej – deležni priložnosti sreče, zadovoljstva, spoštovanja, ljubezni. Zaslužite si.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 načinov strupene pozitivnosti, zaradi katere se nihče ne počuti bolje