fbpx

Kako organizirati popoln rojstni dan doma in za malo povabljenih

Foto: Cottonbro / Pexels

Se tudi vi veselite svojega rojstnega dne kot majhni otroci, čeprav že dolgo niste več otrok? Le kdo si ne želi zabave s številnimi prijatelji, prigrizke, torto, dobro glasbo ... Vendar v razmerah, v katerih živimo od lanske pomladi, je to nemogoče, predvsem pa ni priporočljivo. Ampak ne bodite malodušni!

Obstajajo tudi drugi, zanimivi in ​​ustvarjalni načini zabave v vašem domu, z majhnim številom bližnjih ljudi ali preko Zooma. Vsekakor lahko doživite popolnoma čudovit in pristen rojstni dan. Ponujamo vam nekaj idej, kako organizirati rojstni dan doma. Vsekakor ni pomembno, kje si, ampak s kom si, in čeprav ste ta stavek zagotovo že velikokrat slišali, je še kako resničen.

Vzemite si prost dan, čeprav delate od doma

Čeprav verjetno že mesece delate od doma in se vam zdi, da dela prost dan ni potreben, si ga vseeno vzemite. Privoščite si in si vzemite čas ter počitek za en dan. Poskrbite, da na rojstni dan ne boste imeli nobenih obveznosti, da se boste lahko že od zgodnjega jutra posvetili manjšim ritualom, ki vas osrečujejo. Zaslužite si!

Foto: Cottonbro / Pexels

Oblecite se in se naličite, kot da greste ven

Prav noben razlog vam ne more preprečiti, da se ne bi oblekli in uredili tako, kot bi se, če bi imeli načrtovano praznovanje rojstnega dne nekje zunaj. Čevlji s peto, večerna obleka, bleščice in črtalo za oči? Da. Vse je mogoče! Ne glede na to, ali imate majhno število gostov ali boste dan preživeli večinoma sami, z nekaj prijatelji, ki se vam bodo pridružili na spletu, skrb zase ne gre izključiti. Ta priprava vas bo spravila v dobro voljo, ki bo z vami ostala cel dan, kajti vsak pogled v ogledalo vas bo spomnil, da je vaš rojstni dan.

Uredite stanovanje in ustvarite vzdušje

Še nekaj, kar lahko močno prispeva k vzdušju celotnega praznovanja. Nekaj balonov, morda kakšne simpatične lučke, zatemnjena soba ali nekaj prižganih sveč, bodo vašemu praznovanju dali posebno vzdušje. In ne pozabite – brez dobrega seznama glasbe se rojstni dan ne začne!

Foto: Cottonbro / Pexels

Bodite ustvarjalni

Živimo v digitalni dobi, zakaj je ne bi končno uporabili tudi za dobre namene? Številne družabne igre in zabavne dejavnosti, ki vključujejo več ljudi, se lahko igrajo prek spleta ali prek klicev na Zoomu, zato bi bilo najbolj zanimivo, če bi bili vaši spletni prijatelji ves čas na projektorju, kot da bi bili praktično tam z vami. Tako lahko na primer oblikujete igro iskanja zaklada, ki bo vključevala nekaj namigov, ki so virtualni in jih bodo morali prijatelji rešiti na “drugi strani zaslona”, nato pa vam jih poslati, da boste lahko nadaljevali z iskanjem v stanovanju. Zaklad je lahko simbolična malenkost in kdor ga najde, je njegov.

Pripravite zanimive koktajle

Potrudite se s pijačo. Če bi praznovali zunaj, bi si verjetno naročili kakšno zanimivo pijačo, če ne le dobrega vina. Pravočasno torej kupite vse potrebne sestavine in pripravite sebi in gostom kakšen dober koktajl. Nekaj ​​preprostih idej, ki se na splošno dobro izkažejo, so gin in tonik, bellini, metin brizganec ali mojito. Seveda se lahko poleg koktajlov igrate tudi z okrasnimi slamicami ali zanimivimi kozarci, kar vam pade na pamet.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!