fbpx

8 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaše stanovanje vedno čisto

Čiščenje stanovanja

Želite, da bo vaše stanovanje vedno čisto? Ste eden tistih, ki jim je pospravljanje doma ena največjih nadlog v življenju? Brez skrbi! V uredništvu smo tokrat odkrili nekaj drobnih trikov, kako skrajšati čas čiščenja in si na preprost način zagotoviti vedno bleščeč in čist dom. Vas zanima? Predstavljamo vam osem stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaše stanovanje vedno čisto!

8 stvari, ki jih lahko naredite za vedno bleščeč in čist dom:

1. Vse ima svoje mesto

Zapomnite si: vsaka stvar ima svoje mesto. Če mesta zanjo v vašem domu še niste našli, storite to čim prej. Vedno ko kaj vzamete, to po uporabi postavite točno tja, kjer ste to dobili. Tako boste najlažje odpravili nered v svojem domu.

2. Znebite se odvečnih stvari

Naredite prostor in se znebite vseh starih revij, ki jih že nekaj časa niste prelistali. Počistite omare. Dajte stran stvari in oblačila, ki jih recimo pol leta niste potrebovali. Če neke reči niste uporabljali dve leti, naj zagotovo zapusti vaš dom. Prodajte jo, jo komu podarite, zažgite ali zamenjajte. Pozorni bodite tudi pri nakupovanju. Nikar ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete, četudi vas to včasih zamika.

Preproga je obvezna.
Preproga je obvezna.

3. Sezuvajte čevlje

Sezuvanje čevljev vam bo dejansko pomagalo skrajšati čas čiščenja vašega stanovanja, saj vam ne bo treba brisati in odstranjevati vse umazanije, ki se je čez dan nabrala na podplatih vaših čevljev.

4. Ne puščajte predolgo odprtih oken

Med zračenjem prostora bodite pozorni, da okna ne bodo odprta predolgo. Tako boste preprečili dodatno nabiranje prahu.

5. Pokrijte pohištvo

Ste vedeli, da lahko pohištvo preprosto zaščite z namiznimi prti in ga tako zaščitite pred raznimi razlitji, prahom in preostalo umazanijo? Prevleke za vašo sedežno so zelo priročne, saj jih lahko preprosto vržete v pranje in jih nekaj ur zatem spet oblečete nazaj.

Mala šola iz čiščenja doma.
Mala šola iz čiščenja doma.

6. Uporaba dezinfekcijskih robčkov

Uporaba dezinfekcijskih robčkov vam bo zagotovo zelo pomagala pri vzdrževanju bleščečega in čistega stanovanja. Hitro in brez napora do čistoče.

7. Jejte za jedilno mizo

Prenehajte jesti najrazličnejše prigrizke, medtem ko hodite po stanovanju. Drobtine in preostale madeže boste tako spravili na posteljo ali preprogo. Jejte za jedilno mizo in med obroki niti ne poskušajte opravljati več stvari hkrati.

PREBERITE ŠE: Kredenca: slovenska kredenca za vsak dom

8. Razdelite hišna opravila med stanovalce

Poskusite porazdeliti hišna opravila med sostanovalce ali si jih razdelite s partnerjem. Kadar kuhate, naj nekdo drug na primer pomije posodo ali posesa. Kaj pravite?
Mogoče poznate še kakšne trike, ki lahko skrajšajo čas čiščenja in naš »brlog« spremenijo v vedno bleščeč in čist dom? Vabljeni, da jih delite v komentarjih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!