8 stvari, ki moške pri ženskah odbijajo, one pa to počnejo vsak dan

Kje ženske delajo največje napake?

Foto: Aviron Pictures
Zadnjič posodobljeno: :

Večina žensk želi vedeti, kako pritegniti in zadržati moškega. V tem članku bomo obravnavali stvari, ki moške na splošno odbijajo.

Karkoli se boste odločili narediti (ali pa ne narediti) s temi spoznanji, je popolnoma vaša stvar, v vsakem primeru pa je dobro, da jih poznate.

Preveč razmišljanja in analiziranja

Ženske običajno preveč analizirajo in razmišljajo o dejanjih svojih partnerjev. Poskušajo jim prebrati misli in na koncu zgrešijo.

Ni vam treba analizirati vsakega njegovega dejanja ali koraka. Ne poskušajte razumeti njegovih namenov in ne ukvarjajte se preveč s tem, kdo naj koga prvi pokliče ali kdo prvi pošlje sporočilo, ipd. Ljubezen je zahtevna in takrat, ko lahko, dajte svoj maksimum, brez preračunljivosti. Pri ženski, ki preveč analizira in poskuša prodreti v globlji pomen stvari, ni nič privlačnega, pa tudi pri takem moškem ne. Poskusite se naučiti, da tudi v prepiru ne vztrajate, da poznate razlog, zakaj se je vaš moški obnašal na določen način.

Negotovost

Ženska naj bo svoja, z moškim ali brez njega. Nikoli sme biti popolnoma odvisna od partnerja in pričakovati, da bo on osmislil njeno življenje.

Druga stopnja negotovosti je, da svojega moškega dojema kot prešuštnika in čuti, da mora nadzorovati vsak korak. Na primer, pozno se vrne iz službe in namesto da bi vprašala, kaj je šlo narobe, domneva, da je bil z drugo žensko. Nato postavlja vprašanja, nadzira njegov mobilni telefon in vsakemu shranjenemu stiku pripiše skriti pomen. Sumi vsako žensko v njegovi bližini. To moške zelo odbija. In namesto, da bi ga pritegnili k sebi, ga samo potiskate stran. Vsak človek si želi, da bi mu zaupali in velika žalitev je, če nekoga obtožite nečesa, česar še ni storil.

Še ena stvar, povezana z negotovostjo, je pomanjkanje samozavesti v zvezi z videzom in nenehno obžalovanje brez konkretnih ukrepov. Nekatere ženske se pritožujejo do te mere, da se moški počuti odgovornega za njihovo nezadovoljstvo.

Nespoštovanje njegovega zasebnega prostora in časa

Moški se včasih umaknejo vase in si preprosto želijo biti sami. So analitični in rabijo nekaj časa stran od hrupa, da razmišljajo in najdejo rešitve za težave, ki jih pestijo. Moški imajo namreč manj potrebe po pogovorih in kadar so slabe volje, je pogosto bolje, da jim najprej pustimo na miru, da o svoji težavi razmišljajo sami.

Normalno je, da želite s partnerjem deliti težave in anekdote, toda vsak med nami včasih rabi malo samote.

Moški ljubijo urejene ženske.
Foto: Alexander Mils/Pexels

Zanemarjen videz

Vsak moški si želi žensko, ki jo lahko pokaže. Lepota jih privlači in je visoko na njihovem seznamu prioritet. Seveda vam ni treba hoditi po hiši v visokih petah, vendar ne nosite vsak dan stare široke majice in trenirke. Včasih se poskusite urediti bolj, kot sicer, saj moški obožujejo čudovite lase, vonj in čar, ki se pojavi, ko se ženska tudi sama počuti lepo.

Pričakovanje, da moški bere misli

Večina žensk pričakuje, da bodo njihovi partnerji brali njihove misli in poznali njihove potrebe, ne da bi jim o tem govorile. In ko njihove potrebe niso izpolnjene, se zatečejo k tišini in manipulirajo, da bi moški začeli razmišljati, kaj je narobe. To morda celo deluje nekaj časa, vendar zagotovo ne dolgoročno.

Ko vas prizadene, mu to povejte naglas in jasno, ne čakajte, da vas vpraša, kaj je narobe. Moški imajo radi srečne ženske, ki izžarevajo pozitivno energijo, ne pa ženske, ki kuhajo mulo in so na splošno negativne.

Pritoževanje

Ker moški še niso razvili šestega čuta, ki bi pomagal zadovoljiti vse potrebe žensk, ga lahko vsaj pohvalite, ko to poskuša. Poskusite se pritoževati manj, saj boste sicer dosegle nasprotni učinek.

Ko začutite, da bi moral za vas narediti več, mu to prijazno povejte. Ne primerjajte ga z drugimi, ker lahko to škoduje njegovemu egu in ga odvrne od vas.

Poskušate ga spremeniti

V zgodnjih fazah razmerja imamo zaradi zaljubljenosti idealizirano podobo partnerja, a s časom začnemo partnerja videti takšnega, kakršen je. Najbolje je, da čim prej vidite pravi obraz in se odločite, ali boste ostali ali odšli.

Ko se odločite, da boste ostali s partnerjem, ga ne poskušajte spremeniti. Naj bo on on. Moški ne prenašajo žensk, ki jih poskušajo dati v kalup, agresivne in dominantne ženske moške odbijajo. Seveda mu lahko na primer pomagate pri nakupovanju modnih kosov, vendar ne vztrajajte, da se mora oblačiti na določen način.

Če ste z njim, se mu posvetite.
Foto: Rodnae Productions/Pexels

Ignoriranje

Nekatere ženske imajo navado, da se dolge ure pogovarjajo po telefonu s prijatelji. To naj ostane za tiste ure v dnevu, ko partnerja ni zraven ali ko vsak opravlja svoje delo. Če ste z njim, se mu posvetite, saj bi lahko postal ljubosumen, če boste vajin skupni čas porabljali za pogovore z drugimi.

Ne pozabite, da noben moški ni popoln in nikoli ne bo ustrezal vaši idealni podobi. Nekatere stvari boste morali sprejeti in z njimi živeti, manjše težave spregledati in se o večjih pogovoriti. Za oba je pomembno, da se počutita dobro, ko sta drug ob drugem. To pa lahko dosežeta samo z medsebojno ljubeznijo in razumevanjem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pari, ki se ujemajo na teh 5 področjih, bodo ostali skupaj za vedno!