8 znakov, da ste odličen uslužbenec

Popoln uslužbenec

Ste odličen uslužbenec? Čeprav je veliko ljudi odličnih uslužbencev, marsikateremu izmed njih ni pri srcu, da bi se preveč izpostavil in hvalil. In pri masi zaposlenih se lahko takšni, čeprav marljivi kot mravljice, hitro izgubijo in postanejo povsem nevidni. Aroganca in prevzetnost seveda nista pravilni poti do uspeha, a vseeno morate svojim sodelavcem, sebi ter nadrejenim pokazati, da ste nekaj vredni. A kako sploh ugotoviti, kje stojite? 8 znakov, da ste odličen uslužbenec, vam lahko pri ugotavljanju pomagajo.

Ugotovite, ali ste odličen uslužbenec. Predstavljamo 8 znakov, ki kažejo na to, da ste odličen uslužbenec.

Odlično se razumete s sodelavci

Znaki, da ste odličen uslužbenec, ne zaobjemajo le neposrednih uspehov pri delu, temveč tudi vašo sposobnost, kako dobro se znate vključiti v delovno okolje. Če se dobro razumete s svojimi sodelavci, bosta tudi timsko delo in splošna delovna klima v podjetju boljša. To pa je gotovo eden izmed znakov, da ste za podjetje nepogrešljivi.

Razumete se s sodelavci
Razumete se s sodelavci.

Ste iskreni

Dobri voditelji so delavcem z močno integriteto izjemno naklonjeni. Če ste iskreni, odprti in odkritosrčni, boste pri zrelem nadrejenem hitro opaženi in cenjeni. Na dolgi rok se upoštevanje etičnih pravil in iskrenost izjemno splačata.

Trudite se, da ste vedno boljši

Na neki točki se vsak izmed nas zadovolji z nivojem izpopolnjenost – vsaj za nekaj časa. A izredno dobri zaposleni se tudi po tem, ko so svojo veščino izpilili skoraj do popolnosti, trudijo, da postajajo vedno boljši. Če ste pri svojem delu že zelo dobri, se lahko začnete izobraževati na kakšnem drugem področju, ki vam bi prišlo na delovnem mestu prav.

Ste zanesljivi

Zanesljivost je ena izmed najbolj močnih točk delavca, še posebno, kadar gre za večje podjetje. Kdor prihaja na delovno mesto točno in drži svojo besedo, poskrbi, da prav gotovo ni najšibkejši člen v verigi zaposlenih.

Držite svojo besedo
Držite svojo besedo.

Ste mentor drugim

Vodja je seveda glavni mentor celotne organizacije, a tudi on ne more vsega dela opraviti sam. Če znate biti dober mentor novim zaposlenim, vašemu šefu neposredno odvzamete kar veliko težo bremena z ramen, poleg tega pa ste ključni razlog, da delo v podjetju poteka hitro in brez zapletov.

Ste proaktivni

Če bi vsak zaposleni opravil le tiste naloge, ki so mu neposredno dodeljene, bi vsako podjetje potrebovalo cel kup zaposlenih, ki bi skrbeli izključno za dodeljevanje nalog. To pa pomeni ogromno dodatnih stroškov, da o zmanjšanju učinkovitosti ne govorimo. Zelo pomembno je, da ste proaktivni in da razumete, da je vaša primarna naloga enostavno to, da doprinesete k usklajenemu napredovanju podjetja.

Ste dober komunikator

Dobra komunikacija je ključno orodje za gladek potek dela – še posebno takrat, kadar gre za organizacijo, ki se loteva bolj kompleksnih projektov. Ko pride do tehničnih zapletov ali medosebnih konfliktov, ne bodite tiho, temveč o težavah spregovorite.

PREBERITE ŠE: Svetovno znani Slovenci, ki pa niso Melania Trump

Težave skomunicirate
O težavah se pogovorite.

Česar se lotite, speljite do konca

Ambicija nima nobene teže brez vztrajnosti. Če ste polni novih idej, izboljšav in vizij, te ne pomenijo nič, če jih ne uresničite. Bodite pozorni na to, da projekte, ki se jih lotite, tudi speljete do konca.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
12 dejstev, ki vam lahko rešijo življenje