Lillian Weber: 99-letnica, ki zašije eno obleko na dan za afriške deklice

Spretna 99-letna Lillian Weber, v dobrodelnost vsak dan sešije eno edinstveno obleko v pomoč osiromašenim afriškim deklicam.

V zadnjih nekaj letih je Lillian Weber sešila že 840 majhnih oblek za dobrodelno neprofitno organizacijo Little Dresses for Africa, ki oblekice distribuira med osiromašene otroke v Afriki. 99-letnica iz Iowe, vsako jutro z veseljem prične z novo obleko, ki jo do konca sešije v popoldanskih urah. Čeprav je njeno delo zelo spretno, si 99-letna Lillian vseeno vedno vzame čas, da vsako od oblekic naredi posebno, z edinstvenim detajlom, saj želi, da bi se vsaka izmed deklic, ki bo oblekice nosila, v njih počutila ponosno. Ker bo maja naslednje leto Lillian Weber praznovala svoj 100. rojstni dan, si je zadala cilj, da do takrat sešije tudi svojo tisočo obleko. A tudi po svojem 100. rojstnem dnevu ne bo prenehala z dobrodelnostjo.

PREBERITE ŠE: Zaljubljeni v modne dedke na Instagramu

Do sedaj je organizacija zbrala več kot 2,5 milijona oblek, ki so bile distribuirane v več kot 47 afriških držav, kot tudi v pomoč otrokom v državah kot so Haiti, Honduras, Tajska, Mehika in celo v nekatere kraje v ZDA.

V galeriji si oglejte fotografije spretne 99-letnice

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nimaš klime? 12 trikov, s katerimi preživiš in prespiš vroče poletne noči!