fbpx

Acer Jade Primo – vaš pametni telefon je pravkar postal osebni računalnik

Pametni PC telefon Acer Jade Primo

Pametni telefon Acer Jade Primo je prvi ''PC telefon'' na svetu, ki lahko zahvaljujoč funkciji Continuum operacijskega sistema Windows 10 postane osebni računalnik. Zato boste poleg standardnih dodatkov, kot sta polnilec in slušalke z njim dobili še periferni enoti tipkovnico in brezžično miško ter priklopno postajo. Continuum vam omogoča, da telefon spremenite v skoraj čistokrvni osebni računalnik, ko ga povežete z zunanjim zaslonom, tipkovnico in miško.

Acer je na sejmu porabniške in zabavne elektronike, komunikacij, medijev in bele tehnike IFA v Berlinu predstavil prvi ”PC telefon” (”pecefeno”) na svetu. Za ta naziv se ima pametni telefon Acer Jade Primo zahvaliti svojemu operacijskemu sistemu Windows 10. Ta je namreč zgrajen na enotni platformi, ki je enaka pri izvedbah za osebne računalnike, tablice kot pametne telefone, vse skupaj pa omogoča njegova funkcija Continuum. In če aprila pametni telefoni nanjo še niso bili pripravljeni, nova generacija z Acerjevim Jade Primo kot ”pionirjem” začenja pisati novo poglavje v zgodovini mobilne telefonije.

PREBERITE ŠE: Huawei Mate S – Huawei vložil kandidaturo za najboljši pametni telefon na svetu


Pametni telefon in v-prostem-času-osebni-računalnik Jade Primo se bo ponašal s 5,5-palčnim AMOLED zaslonom, zadnjo kamero z 21 milijoni slikovnih točk, ki ji bo družbo delala dvojna LED-bliskavica, prednjo kamero za selfije z 8 MP, poganjal pa ga bo procesor Qualcomm 808 Snapdragon. Kdaj bo naprava na voljo še ni znano, vse bolj pa diši po tem, da se žepni osebni računalnik vrača na sceno.

Dodatne Informacije

Več informacij:
si.acer.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!