fbpx

Acer Predator 21 X: igričarski prenosnik z ukrivljenim zaslonom

Gaming prenosnik Acer Predator 21 X

Igričarski prenosnik Acer Predator 21 X je prava pošast od računalnika, za katerega bi skorajda že potrebovali orožni list. Ne le, da se ponaša z 21-palčnim ukrivljenim zaslonom in da tehta 8 (!) kilogramov, ima kar dve Nvidini grafični kartici GeForce GTX 1080, ki veljajo za najboljšo na svetu. Acer prenosnika ne bo uvajal v množično proizvodnjo, izdelali jih bodo le po naročilu. Na voljo bo januarja 2017.

Igričarski prenosnik Acer Predator 21 X je prvi prenosnik z ukrivljenim zaslon na svetu in je verjetno ne le najboljši prenosnik, pač pa tudi najboljši računalnik za igranje iger ta hip. Vsi tehnični podatki namreč govorijo v njegov prid.

Acer Predator 21 X je pravi orjak.
Acer Predator 21 X je pravi orjak.

Vgrajeno ima najnovejšo, sedmo generacijo procesorjev družine Intel Core. Krasi ga 21-palčni ukrivljen IPS-zaslon. Vsak resen igričar namreč uporablja ne le namizni računalnik, ampak tudi ukrivljen zaslon, saj je dogajanje v igri s tem bolj pristno. Acer ponuja oboje v enem izdelku. Zaslon je ločljivost 1080 p in ne 4 K (to je morda edina njegova šibkost), inženirji pa so mu namenili podporo za Nvidia G-Sync za bolj tekoče prikazovanje zahtevnih iger, pri katerih bi običajni prenosniki klecnili. Za izjemno sliko skrbita tudi dve grafični enoti GeForce GTX 1080.

PREBERITE ŠE: Televizor Philips 4K OLED TV: edini OLED 4K-UHD TV z Ambilightom na svetu


Acer Predator 21 X ima na voljo štiri reže za DDR3-pomnilnik (do 64 GB) in prostor za do 4 GB velike diske SSD. Za hlajenje skrbi kvintet ventilatorjev. Vgrajen ima tudi sistem sledenja očem Tobii za dodatno interakcijo z igrami,  zvočni sistem 4.2 in celo režo za spominsko kartic SD. Če ste zaman iskali sledilno ploščo, naj izdamo, da se skriva pod numeričnim delom sicer mehanske tipkovnice. Koliko bo treba za prenosnik Acer Predator 21 X odšteti, še ni znano, naročiti pa ga bo moč od januarja 2017 dalje.

Gaming prenosnik Acer Predator 21 X:

Dodatne Informacije

Več informacij:
acer.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!