"Na Kranjskem bolj'šga piva ni, kot Adam Ravbar ga vari! Da preverite to govorico, pridite pogledat na Rodico. Ko ga poskusiš enkrat tudi ti, hvalo pel mu boš vse dni." Tako nas pozdravijo verzi v prvi slovenski zasebni pivovarni in pivnici na Rodici pri Domžalah, kjer že od leta 1991 nastaja pivovarniška ...
Perkova 17, Domžale
Domžale
“Na Kranjskem bolj’šga piva ni, kot Adam Ravbar ga vari! Da preverite to govorico, pridite pogledat na Rodico. Ko ga poskusiš enkrat tudi ti, hvalo pel mu boš vse dni.” Tako nas pozdravijo verzi v prvi slovenski zasebni pivovarni in pivnici na Rodici pri Domžalah, kjer že od leta 1991 nastaja pivovarniška tradicija. Pa vendar ne gre zgolj za pivo. Na prijetnem vrtu, v piceriji ali restavraciji, ki je opremljena v izvirnem pivniškem slogu, nas bodo v Ravbarju izdatno pogostili z različnimi kulinaričnimi dobrotami, ki se začnejo pri tipični pivniški ponudbi z golaži, klobasami in različnimi biftki, sledijo pa vse vrste mesnih ter zelenjavnih jedi. Tudi morske ponudbe se pri Ravbarju ne bojijo, naj gre za školjke, ribe ali lignje. Na jedilnem listu so tudi solate, iz krušne peči pa prihajajo slastne pice. Ponudba, ki se je tudi Adam Ravbar, nekdanji graščak z bližnjega gradu Krumperk, po sloviti bitki pri Sisku ne bi branil, ko je na dan svetega Ahaca leta 1593 s štiri tisoč vojaki premagal preštevilno turško vojsko in jo pognal v Kolpo. Seveda bi mu poleg odlične hrane prijal vrček hladnega, Ravbarjevega piva.