fbpx

Cornettoccino: kapučino v kornetu je razlog, da komaj čakamo, da obiščemo Dunaj

Fenster Café na Dunaju

Foto: IG @viennacoffeelifestyler

Cornettoccino je nov način pitja kave, ki je obsedel Dunajčane, pa tudi nas. Že samo zaradi opisa te slastne kave se vam bodo cedile sline in verjemite nam, da boste komaj čakali, da lahko obiščete Dunaj!

Kavarna Fenster Café, ki je zelo verjetno ena najbolj simpatičnih kavarn na svetu, se nahaja v mali ulici Griechengasse 10 na Dunaju, kavo pa vam postrežejo čez okno, kot nakazuje tudi samo ime kavarne (“fenster” v nemščini pomeni okno). Dunajčani jo preprosto obožujejo, zato ni nič nenavadnega, da je pred oknom vrsta ljudi, ki potrpežljivo čakajo na dnevni odmerek svoje najljubše tople pijače. Nahaja se v 600 let stari hiši, notranji prostor pa je tako majhen, da je v njem lahko le ena barista. Espresso, macchiato, kapučino, cafe latte in cold brew so samo nekateri kavni napitki, ki jih lahko naročite tukaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fenster Café (@fenstercafe)

Toda pravi hit v Fenster Caféju je cornettoccino, ki je Dunajčane preprosto obsedel. Gre za kapučino, postrežen v kornetu, ki je z notranje strani prelit s čokolado. Že od samega opisa se nam cedijo sline, zato nas obsesija z njim sploh ne preseneča.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fenster Café (@fenstercafe)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PhiAcademy Vienna (@vesna.jugovic)

Marsikateri Dunajčan je prepričan, da je tu kava res boljša kot v drugih kavarnah po Dunaju, vzdušje, ki ga ustvarijo lastnik in njegovi delavci, pa Fenster Café uvršča med najboljše kavarne v Evropi. Vsaj tako trdi slovito spletno mesto Big 7 Travel, ki je kavarno pred kratkim uvrstil na seznam 50 najboljših kavarn na svetu. Mimogrede, Fenster Café proda približno 1.000 kav na dan in je odprt vsak dan od 8. do 19. ure.

Vse to je več kot dober razlog, da kavarno obiščete takoj, ko se znajdete na Dunaju. Vemo, da jo mi zagotovo bomo!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.