To so najboljše restavracije v Sloveniji 2021 (Gault&Millau)

Najboljše slovenske restavracije

Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono
Zadnjič posodobljeno: :

Pri vodniku Gault&Millau so izbrali najboljše restavracije v Sloveniji 2021! Razkrili so tudi, katera je najboljša slaščičarna, najboljše zbirališče (POP) ter kdo so prejemniki prestižnih nazivov chef leta, chef prihodnosti, chef tradicije, mladi talent in najboljši sommelier za leto 2021.

Iščete najboljše restavracije v Sloveniji 2021? Potem vam bo zagotovo prišel prav izbor najboljših, ki so jih pripravili pri vodniku Gault&Millau. Vodnik, ki smo ga Slovenci dobili v 2019, je pomemben prispevek k slovenski kulinariki (in turizmo), saj se naša država tudi z njegovo pomočjo vse bolj uveljavlja kot vrhunska kulinarična destinacija.

Najboljše restavracije v Sloveniji 2021 (Gault&Millau)

1. Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava
2. Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu
3. Hiša Denk, Zgornja Kungota
4. Ošterija Debeluh, Brežice
5. Restavracija Mak, Maribor
6. Restavracija Strelec, Ljubljana

Hiša Denk (Foto: M. Lozar)

Chef leta: Gregor Vračko, Hiša Denk, Zgornja Kungota
Chefinja tradicije: Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
Chef prihodnosti: Luka Košir, Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom
Mladi talent: Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Murska Sobota
Najboljši sommelier: Grega Repovž, Gostilna Repovž, Šentjanž
Najboljši POP: Wine Bar Šuklje, Ljubljana
Najboljša slaščičarna: Fetiche patisserie, Ljubljana

Gastronomski vodnik Gault&Millau sta prvič leta 1969 izdala dva novinarja in kulinarična kritika – Henri Gault in Christian Millau. Tudi danes ostaja zvest načelom in vrednotam nove kuhinje. Da bi bili v koraku s časom tudi po 50 letih, se pri Gault&Millau pogumno soočajo s sodobnimi izzivi. Gault&Millau je vedno v iskanju najboljših živil, najboljših lokacij, najbolj okusnih jedi in, kar je najbolj pomembno, strokovnjaki ocenjujejo gostinske obrate popolnoma različnih cenovnih kategorij!

Dodatne Informacije

gaultmillau.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
1. oktober: danes je mednarodni dan kave … in nikoli več je ne boste pili brez te sestavine!