Adelino življenje, zgodba o ljubezni

Romantična drama Adelino življenje (La vie d'Adèle, Belgija, Francija, Španija, 2013)

Film je zmagovalec letošnjega Cannesa, kjer je osvojil zlato palmo za najboljši film. Soscenarist, producent in režiser filma je Abdellatif Kechiche, francoski režiser tunizijskega rodu. Film, ki je posnet po stripu Julie Maroh Le Bleu est une couleur chaude (op. p. Modra je topla barva), je za režiserja predvsem ljubezenska zgodba. Da gre za ljubezensko zgodbo med ženskama, je zanj zgolj naključje.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Cankarjev dom

Organizator

Cankarjev dom

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

4,50 € - 4,95 €

Za gimnazijko Adèle je samoumevno, da punce hodijo s fanti. Njen zasanjani sošolec Thomas je zatreskan vanjo, toda Adèle ne more pozabiti bežnega srečanja s študentko umetnosti modrih las Emmo. Dekleti se znova srečata, ko se Adèle prvič opogumi za obisk lezbičnega bara. Ljubezen med njima hitro vzplamti in ju popelje do vrhunca sreče in čutnih užitkov. Vendar se v nasprotju s starejšo, bolj svetovljansko Emmo Adèle ne vživi povsem v svojo spolno identiteto in jo še vedno previdno prikriva. Nekaj let pozneje par zaživi skupaj v krhki sreči. Adèle raste, se išče, se izgublja in se najde.

Dodatne Informacije

Romantična drama
Adelino življenje
(La vie d’Adèle, Belgija, Francija, Španija, 2013)
Režija: Abdellatif Kechiche. Igrajo: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Jeremie Laheurte, Catherine Salée, Aurélien Recoing, Mona Walravens, Alma Jodorowsky, Fanny Maurin, Benjamin Siksou, Sandor Funtek, Benoît Pilot.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prižiganje prazničnih lučk v Ljubljani 2020: kdaj je prižig božičnih lučk?