Predstavitev mednarodnega prostovoljnega dela

Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno delo

Voluntariat je zavod, ki preko prostovoljcev deluje v več kot 80 državah na vseh celinah. Prostovoljci nudijo svoje znanje, izkušnje in delo na raznovrstnih neprofitnih projektih. Na dogodku, ki se bo odvijal 7. januarja 2014 ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju bodo iz zavoda Voluntariat predstavili vse možnosti in programe (GLEN, EVS ter kratkoročni in dolgoročni prostovoljski tabori), ki jih ponujajo za opravljanje mednarodnega prostovoljnega dela.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Slovenski etnografski muzej

Vstopnina

Ni podatka.

Prostovoljno delo za vsakogar
Mednarodno prostovoljno delo je način, na katerega lahko prostovoljci pridobimo veliko svojevrstnih izkušenj in veščin, ki jih z delom v domačem okolju ne bi mogli – od spoznavanja novih kultur, pridobivanja novih poznanstev, do rušenja stereotipov (na primer – Afrika niso le lačni otroci, temveč je mnogo več kot to) in pridobivanja povsem novega pogleda na svet.

Mednarodno prostovoljno delo je nekaj, kar je koristno predvsem za naš osebnostni razvoj in osebnostni razvoj vsakega posameznika, za promocijo družbene pravičnosti, medkulturno učenje, vzgojo za mir in strpnost, poleg tega pa obenem prispevamo še k izboljšanju našega vsakdana. Saj veste kako pravi kitajska modrost ”goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke”.

Kdo je Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno delo?
Zavod Voluntariat je tako vključen v mednarodne mreže za prostovoljno delo. Sodelujejo z organizacijami iz več kot 80 držav, od česar jih je večina v Evropi. Zelo dobro pa sodelujejo tudi s partnerskimi organizacijami v Afriki, Aziji, Ameriki in v Avstraliji. Pomoči ne nudijo v obliki finančne ali materialne pomoči, pač pa skozi prostovoljsko delo prostovoljcev, ki skupaj z lokalnim prebivalstvom aktivno pomagajo reševati probleme tam, kjer se pojavljajo, torej v lokalni skupnosti. Delujejo na področjih dela z mladimi, dela z marginaliziranimi skupinami, okoljevarstva in razvojnega sodelovanja. Vsako leto na kratkoročne projekte (tabore) v tujino pošljejo med 80 in 120 slovenskih prostovoljcev in v Sloveniji gostijo prav toliko prostovoljcev iz tujine. Na dolgoročne projekte v tujino odide na leto okoli 15 do 20 slovenskih prostovoljcev, gostijo pa običajno 2 ali 3 tuje prostovoljce letno, ki so pri nas od 6 mesecev do 1 leta. Svoje delo bodo prestavili v torek, 7. januarja, ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani.

Dodatne Informacije

DOMOV

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Teden restavracij jesen 2020: “Izberi. Rezerviraj. Uživaj!”