Veseli dan prostovoljstva na Prešernovem trgu v Ljubljani

Med 16. in 22. majem bo potekal Nacionalni teden prostovoljstva, ki ga že sedemnajsto leto zapored organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Teden bo imel slogan "Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo." Veseli dan prostovoljstva se bo odvijal na Prešernovem trgu v Ljubljani, tam pa se bo predstavilo okoli 70 prostovoljnih organizacij.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Prešernov trg, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Veseli dan prostovoljstva bo 17. maja, od 13. do 17. ure, na Prešernovem trgu v Ljubljani. Predstavilo se bo okoli 70 prostovoljskih organizacij, ki bodo na enem mestu pokazale, da so prostovoljci bolj veseli in bolj zdravi ljudje. V pogovorih bodo lahko obiskovalci spoznali, komu in zakaj bi lahko namenili nekaj svojega prostega časa. Predvsem pa je Veseli dan namenjen zabavi, prijetnemu druženju in mreženju med prostovoljci in organizacijami ter obiskovalci.
Slovenska filantropija drugič organizira Slovesni dan prostovoljstva, kjer bodo podeljena priznanja prostovoljstvu prijaznim mestom, naj prostovoljcu v javni upravi ter junakom našega časa, ki so učenci osnovnih in srednjih šol. Slavje bo potekalo 19. maja v Slovenskih Konjicah.

PREBERITE ŠE: Druga godba 2016: program in nastopajoči na 32. Drugi godbi

Nacionalni teden prostovoljstva (prej Festival prostovoljstva) Slovenska filantropija v sodelovanju z mnogimi organizacijami iz vse Slovenije pripravlja že sedemnajst let zapored. Po celi Sloveniji potekajo različni dogodki povezani s prostovoljstvom, najbolj pa je obiskan Veseli dan prostovoljstva, ki tradicionalno pod pokroviteljstvom župana poteka v središču Ljubljane.
Večja dogodka sta organizirana v Mariboru in Novi Gorici, aktivnosti pa bodo potekale še v Dolenji Trebuši, Ljubljani, Novem mestu, Polzeli, na Ptuju, v Trbovljah, Velikih Laščah in Zagorju ob Savi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
filantropija.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Aurora: avdio-vizualna galerija za vse ljubitelje elektronske glasbe