Nacionalni teden prostovoljstva 2019: odpravimo diskriminacijo!

Nacionalni teden prostovoljstva 2019: odpravimo diskriminacijo!

V začetku maja po vsej državi poteka Nacionalni teden prostovoljstva, ki vključuje različne dogodke, povezane s prostovoljstvom – predstavijo se številne organizacije, ki izmenjujejo izkušnje, vabijo obiskovalce v svoje vrste in se zabavajo, kot se znajo le prostovoljci. Osrednji dogodek je Veseli dan prostovoljstva, ki bo letos potekal 16. maja. Takrat se bodo na stojnicah na Prešernovem trgu v Ljubljani predstavile organizacije iz cele Slovenije, prostovoljci pa bodo proslavili svoje delo in se skupaj z vami poveselili.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različna prizorišča po Sloveniji

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Dobra volja in želja, da drugim pomagate!

Slovenska filantropija med 13. in 19. majem 2019 tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, dogodek, na katerem lahko spoznate številne organizacije, se jim zahvalite za njihovo udejstvovanje ali celo vi postanete član kakšne izmed teh in prispevate za boljši jutri naše družbe.

V tem tednu bodo potekali številni lokalni dogodki po različnih krajih Slovenije in vključujejo okrogle mize na aktualne teme, povezane s prostovoljstvom, predstavitve organizacij in druge dogodke. Letos je dogodek obarvan s tematiko diskriminacije in so ga poimenovali Odpravimo diskriminacijo!.

14. maja bo potekala podelitev priznanj najzaslužnejšim na področju prostovoljstva – tako bodo nekateri posamezniki prejeli nagrado za najboljšega mentorja, prostovoljca, zaposlenega v javni upravi, in junaka našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom). Občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo, pa bodo prejele nagrado prostovoljstvu prijazno mesto.

Na osrednjem dogodku Veseli dan prostovoljstva pa boste uživali 16. maja, ko se bodo na stojnicah na Prešernovem trgu v Ljubljani predstavile organizacije iz cele Slovenije, prostovoljci pa bodo proslavili svoje delo in se skupaj z vami tudi poveselili.

Dodatne Informacije

Več informacij:
prostovoljstvo.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Triglav the Rock Ljubljana 2020 – Street Edition: plezalni šov, kot ga še niste videli!