Adidas Futurecraft Biofabric: biorazgradljivi čevlji, ki jih ‘zmanjka’ v 36 urah

Adidas po čevljih in kopalkah iz morskih odpadkov predstavlja še biorazgradljive čevlje, ki so prijaznejši do okolja. Adidas Futurecraft Biofabric se lahko tako razgradijo v manj kot 36 urah po tem, ko jim dodamo poseben encim.

Čevlji Adidas Futurecraft Biofabric so ultramočne superge, narejen iz posebnega lahkega materiala, imenovanega Biosteel (proizvaja ga biotehnološko podjetje AMSilk). Material, ki tako gradi zgornji del čevlja, ustvarjajo s pomočjo iste beljakovine, ki jo uporabljajo pajki pri proizvodnji svile.

PREBERITE ŠE: Trend: adidas Originals je popularnim Stan Smith namenil “Boost” in “Primeknit”

Biorazgradljivi čevlji Adidas Futurecraft Biofabric
Biorazgradljivi čevlji Adidas Futurecraft Biofabric

Ko bomo torej čevlje kupili, jih bomo lahko s pomočjo posebnih encimov razgradili (razen podplata, v največ 36 urah), ostanke pa sprali v odtok.
Podplat novih superg na žalost ni biorazgradljiv. Narejen je iz enake TPU-plastike, kot jo najdemo v supergah UltraBoost. Kljub temu bomo s temi čevlji občutno manj onesnaževali okolje (v primerjavi z običajnimi čevlji).
Čevlje je Adidas predstavil konec leta 2016, na prodajne police pa naj bi prispeli na začetku leta 2018.

Galerija – biorazgradljivi čevlji Adidas Futurecraft Biofabric

Dodatne Informacije

Več informacij:
news.adidas.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LJFW 2020: prihaja nova modna sezona!