fbpx

Adidas Futurecraft M.F.G. – prve superge, ki jih je v celoti izdelal robot

Superge Adidas Futurecraft M.F.G.

Adidas Futurecraft M.F.G. (kratica pomeni Made for Germany ) so prve superge, ki jih je praktično v celoti izdelal robot. Futurističen športni copat je nemška znamka izdelal v prvi tovarni SpeedFactory na svetu v nemškem Ansbachu in bo sprva del Adidasovega tekaškega 'voznega parka', pozneje pa bodo s pomočjo robotov izdelovali tudi druge tipe obutve.

Adidas Futurecraft M.F.G. so futuristične superge in znanilec novih časov v obutveni industriji ter del Adidasove iniciative SpeedFactory, serije ekološko naravnanih in visoko robotiziranih tovarn, ki bodo avtomatizirale proces ustvarjanja obutve in omogočale uporabniku še bolj prilagojene čevlje. Pri zasnovi novega para superg, ki je nastal v prvi tovarni SpeedFactory na svetu v nemškem Ansbachu, so uporabili sistem Aramis, s katerim je Adidasu uspelo do potankosti razumeti gibanje športnika med tekom. Uporablja ga tudi Nasa, pa Boeing in BMW. Z njim se med drugim testira aerodinamičnost in učinek materialov pri visoki hitrosti in višini in z njim je Adidas identificiral območje pritiska in napetosti, s katerimi se srečujejo tekači.

Superge Adidas Futurecraft M.F.G. so bile izdelane brez človeške roke.
Superge Adidas Futurecraft M.F.G. so bile izdelane brez človeške roke.

To je vodilo v povsem novo zasnovo superge, ki zdaj nogi nudi še boljšo oporo, na novo pa je zasnovan tudi nartni del v podplatu za še večjo fleksibilnost superge. Poleg tega je Adidas vanjo vključil že znani tehnologiji Boost (ta omogoča največji povratek energije doslej) in Primeknit (pletena tehnologija, ki zagotavlja najvišjo stopnjo udobja, podpore in stila) za maksimalno udobje.

PREBERITE ŠE: Adidas Futurecraft: športni copati iz enega kosa usnja


Superge Adidas Futurecraft M.F.G. bodo sprva ekskluzivno na voljo le v Nemčiji, a gre pričakovati, da jih bo Adidas kmalu ponudil tudi drugod po svetu, kjer že veselo rastejo tudi tovarne SpeedFactory.

Športni copat Adidas Futurecraft M.F.G.:

Dodatne Informacije

Več informacij:
news.adidas.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!