fbpx
Foto: adidas

adidas predstavlja nov tekaški copat z inovativno 3D tehnologijo tiskanja vmesnih podplatov

S postopkom digitalne sinteze ogljika je nastal 4DFWD

Priljubljena športna znamka adidas predstavlja napreden model tekaških copat, razvit s pomočjo najnovejše 3D tehnologije, ki prinaša revolucijo v svet tekaške opreme. Zasnovali so ga v sodelovanju s profesionalnimi športniki ob upoštevanju njihovih potreb in želja ter tako ustvarili izdelek, ki odpira povsem nove dimenzije teka.

V partnerstvu s podjetjem Carbon adidas že štiri leta razvija tehnologijo 4D mrežnih vložkov, pri čemer uporablja zbrane podatke uporabnikov in tehnologijo digitalne sinteze ogljika s pomočjo svetlobe. S tem je adidasova 4D obutev med prvimi na svetu, ki ponuja možnost prilagajanja copat individualnim gibalnim vzorcem, kar prinaša udobje na vsakem koraku.

Foto: adidas

Med več kot 5 milijoni možnih variacij so v adidasu našli edinstveno zasnovo celice podplata, ki se stisne v eno samo smer – naprej. Vsakič, ko se stopalo dotakne podlage pri tem deluje zavorna sila, vmesni podplat 4DFWD pa slednjo zmanjšuje in energijo ob stiku pretvarja v naprej usmerjeno gibanje ter zagotavlja gladke prehode med gibi. Poleg tega omogoča več kot trikrat močnejši odriv naprej in 23 odstotkov več udobja v primerjavi s prejšnjimi generacijami 4D, kar potrjujejo tudi meritve pri navpični obremenitvi med mehanskim preizkušanjem.

Foto: adidas

Mrežasta struktura podplata spominja na podobe iz narave, pri izbiri sestavnih materialov pa so v adidasu že dalj časa zavezani trajnostnemu pristopu. Copat je tako narejen iz kar 40 odstotkov naravnih in obnovljivih materialov, kar pripomore k zmanjšani porabi navedenih virov in manjšemu onesnaževanju okolja s plastiko.

Foto: adidas

adidas 4DFWD so v prodaji v trgovinah adidas shop in Intersport po Sloveniji. Več informacij o copatih in prodajnih mestih pa je na voljo na spletni strani 4dfwd.si, kjer poteka tudi nagradna aktivacija, v kateri se sodelujoči lahko potegujejo za nove tekaške copate 4DFWD v omejeni izdaji.

Foto: adidas

Dodatne Informacije

4dfwd.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!