fbpx

Samo za pogumne: kje tetoviranje najbolj boli in kje najmanj?

Deli telesa, na katerih tetovaža najmanj boli

Foto: Clem Onojeghuo / Unsplash

Pri odločanju, kateri del telesa bomo tetovirali, večinoma najprej pomislimo na estetski vidik. Vendar pa se je dobro tudi pozanimati, kakšno bolečino lahko pričakujemo. Zato smo vam pripravili seznam petih najbolj in petih najmanj bolečih mest za tetovažo.

Tetoviranje je vrsta umetnosti, ki za vedno ostane na našem telesu. Nekateri s tetovažo ovekovečijo pomembne življenjske trenutke, drugi misel, ki jim veliko pomeni ali imena najbližjih, tretji pa želijo preprosto z umetniškim izražanjem polepšati svoje telo. Razlogov za tetoviranje ni malo, kakor tudi mest na telesu, ki jih za tetovažo lahko izberete. In tukaj je gotovo dobro vedeti, na kakšno bolečino se je treba pripraviti.
Seveda je to odvisno tudi od tega, kakšen je vaš bolečinski prag. Marsikdo bo med tetoviranjem dobil le pekoč občutek, medtem ko bo nekdo drug komaj zadrževal solze.

Tudi mnenja mojstrov tetoviranja o tem, kje najbolj in kje najmanj boli, so deljena. Vendar pa smo vam kljub temu pripravili seznam mest, za katera bi se večina strinjala, da so najbolj oz. najmanj boleča.

Foto: Clem Onojeghuo / Unsplash

Deli telesa, na katerih tetovaža najmanj boli

1. Ramena

Večina, ki se je odločila za tetovažo na ramenu, vam bo izkušnjo opisala kot prežeto z neprijetnimi občutki, ki pa so daleč od kakršnekoli strašne bolečine. To je zato, ker se v ramenih nahaja manj živčnih končičev kot v ostalih delih telesa.

2. Meča

Tudi v mečih se nahaja manj živčnih končičev kot marsikje drugje na telesu, zato so odlična izbira sploh, če je to vaša prva tetovaža. Prav tako vam bo postavitev tetovaže na meča omogočila udobje v tetoverskem studiu, saj boste najverneteje v ležečem položaju in obdani z blazinami.

3. Zunanji del stegen

Če razmišljate o tetovaži na nogi in si želite minimalne bolečine, je odlična izbira tudi zunanji del stegna. Kost je tam namreč zaščitena z maščobo in mišicami, živčnih končičev pa je malo. Znano je tudi, da vas bo tetovaža na zunanjem delu stegna bolela veliko manj kot na notranjem.

4. Bicepsi

Tudi biceps je odlična izbira za začetnike, ki se bojijo prevelike bolečine, hkrati pa je tudi iz estetskega vidika zelo priljubljeno mesto. Predvsem izbira zunanjega dela bicepsov je znan le po neprijetnih občutkih, ne pa pravi bolečini.

7. Podlakti

Tudi tetovaže na območju podlakti so prljubljeno mesto tako zaradi izgleda kot tudi, ker prinesejo zelo malo bolečine. Tu pa se je potrebno držati le enega pravila, če se želite izogniti bolečini, se izogibajte zapestja.

Foto: Cottonbro / Pexels

Najmanj boleča mesta se priporočajo predvsem tistim, ki se odločajo za prvo tetovažo ali pa imajo nižji bolečinski prag. Če se v tem opisu prepoznate, je najbolje, da se izognete mestom, ki sledijo.

Deli telesa, na katerih tetovaža najbolj boli

1. Rebra

Ker ob rebrih ni veliko mišic in maščobe, prav tako se živci tu nahajajo v neposredni bližini kože, boste tetoversko iglo občutili močneje, kot če bi izbrali kater drug del telesa.

2. Glava in vrat

Pomanjkanje maščobe in velika količina živčnih končičev sta razlog tudi za veliko bolečino, ki jo boste občutili, če se odločite za tetovažo na področju glave ali vrata. Nekateri tudi poročajo, da je bila izkušnja še toliko bolj boleča, ker so jasno in glasno slišali zvok igle in občutili vibracije.

3. Pazduhe

Pazduhe so na splošno eden izmed najobčutljivih delov telesa, saj se tam nahaja velika količina žlez in bezgavk. V bližini je tudi aksilarni živec.

Foto: Pixabay

4. Dlani

Dlani in prsti so prav tako občutljivi, saj so zelo koščeni, koža tam pa je izjemno tanka. Prav tako je črnilo na dlani nanesti težje kot kam drugam na telesu, zato je možnost, da bo moral tetover postopek ponoviti, večja.

5. Boki

Tatu na boku je iz estetskega vidika nekaj, kar privlači marsikoga- toda to pomeni, da se bo moral pripraviti na bolečino. Pri bokih namreč kost leži tik pod kožo, kar je jasen znak, da bo tetovaža tam bolela.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!