fbpx

Ideje za aktivni vikend z otroki: podajte se v eno od teh slovenskih regij

Foto: Unsplash / Daiga Ellaby
Zadnjič posodobljeno: :

Ne veste, kako bi otroke prepričali v aktiven vikend? Za vas imamo nekaj razburljivih destinacij, ki jih morda prepričajo.

Bohinj

Na prvem mestu je brez dvoma eden izmed slovenskih turističnih biserov, Bohinj. Poleg kopice vodnih aktivnosti, ki jih nudi kristalno čisto jezero, je okolica kot nalašč za kolesarske izlete in pohodništvo. Otroke lahko navdušite s plezanjem, bližnjim vodnim parkom ali adrenalinskim parkom. V neposredni bližini je tudi čudovit ranč za jahanje konj, v Bohinju pa se najde tudi vrsta otroških igrišč in celo manjši domači živalski vrt.

Foto: Unsplah/Lena Everding

Podčetrtek

Podčetrtek je pravi raj za otroke. Poleg sodobno opremljenega vodnega parka, ki v poletnih mesecih nudi tudi vznemirljive vožnje s tobogani, so otrokom na voljo tudi kopenske dogodivščine. V bližini termalnega kompleksa se namreč nahaja priljubljeni Jelenov greben, kjer lahko z otroci občudujete gibka bitja pri paši na travniku ali pa obiščete Kočo pri čarovnici, ki bo poskrbela za vrsto novih pravljic.

Foto: Unsplash/Daiga Ellaby

Goričko

Morda Goričkega na seznamu niste pričakovali, vendar neposredna bližina številnih otrokom prijaznih atrakcij, postavlja to gričevnato pokrajino v sam vrh. Poleg Vulkanije, ki je ena izmed glavnih atrakcij za nadebudne radovedneže, so vam na voljo še raziskovanje gradu Grad, adrenalinski tobogani in vodni park v bližnjih Moravskih Toplicah. Ljubitelji živali lahko obiščete tudi Nikino prijazno vas v Gerlincih, kjer lahko pobližje spoznate rešene domače živali.

Foto: Jošt Gantar, www.park-goricko.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!