fbpx

Adijo, zasebnost! Z aplikacijo za prepoznavanje obraza razkrinkal identiteto neznancev

Your Face is Big Data

Your Face is Big Data je projekt ruskega fotografa, ki prikazuje strašljivo moč tehnologije prepoznavanja obrazov. S pomočjo le-te je Egor Cvetkov namreč razkrinkal identito popolnih neznancev.

Zakaj bi neznance sploh še spraševali po imenu, ko pa imamo tehnologijo prepoznavanja obrazov? Ruski fotograf Egor Cvetkov s projektom Your Face is Big Data razkriva rahlo strašljive zmožnosti tehnologije prepoznavanja obrazov. Da bi dokazal, kako preprosto je o popolnih neznancih zbrati informacije, je v šestih tednih na podzemni železnici v Sankt Peterburgu posnel okoli 100 fotografij popolnih neznancev, nato pa s pomočjo aplikacije za prepoznavanje obrazov FindFace izbrskal njihove profile in podatke na največjem ruskem družbenem omrežju VKontakte.

PREBERITE ŠE: YouTube Rewind 2016 – najbolj gledani posnetki leta v enem megamiksu

”Moj projekt prikazuje, kaj prinaša prihodnost, če bomo o sebi na spletu še naprej razkrivali toliko kot zdaj.” Morda je res že skrajni čas, da premislimo, koliko o sebi res želimo deliti s spletom/svetom.

Galerija – Your Face is Big Data:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!