fbpx

The Grand Tour s prestola najbolj piratizirane serije vrgel serijo Igra prestolov

The Grand Tour

Ne le, da je Grand Tour s prestola najbolj piratizirane serije vrgel Igro prestolov, nova avtomobilistična televizijska serija trojice, ki je nekoč ustvarjala Top Gear – James May, Jeremy Clarkson in Richard Hammond –, je posekala rekord v številu nezakonitih prenosov ene epizode. To ji je uspelo s prvim delom, sporoča organizacija za zaščito avtorskih pravic Muso.

Avtomobilistična TV-serija The Grand Tour je najbolj piratizirana serija vseh časov. S prestola je zrinila serijo Igra prestolov (Game of Thrones), ki je na vrhu kraljevala zadnja leta.

PREBERITE ŠE: Forbes: najbolje plačani športniki vseh časov


Organizacija za zaščito avtorskih pravic Muso je razkrila, da je Amazonovo serijo, ki je na sporedu manj kot mesec (debitirala je 18. novembra 2016, za nami pa so trenutno tri epizode), nezakonito preneslo več uporabnikov, kot je piratov priljubljenih TV-serij Igra prestolov, Westworld in Živi mrtveci.

Igra prestolov ni več najbolj priljubljena med pirati. Ste tudi vi presenečeni?
Igra prestolov ni več najbolj priljubljena med pirati. Ste tudi vi presenečeni?

Prvi del oddaje bivših ‘topgearovcev’, ki so postali prave pop ikone, je spiratiziralo 7,9 milijona uporabnikov (rekord), drugega 6,9 in tretjega 4,6 milijona. Levji delež so kakopak prispevali Britanci. Prva sezona šteje 10 delov, podatek o številu nezakonitih prenosov pa pomeni, da je bil Amazon, ki ogled oddaje omogoča samo prek svoje plačljive platforme za ogled filmov in TV-oddaj Amazon Prime Video, ob 3,5 milijona evrov prihodka.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!