fbpx

Ali je kaj trden most: kako se igrati igro Ali je kaj trden most

Foto: Yan Krukov / Pexels

Ali je kaj trden most je ena tistih otroških iger, ki popolnoma očarajo otroško domišlijo, ob tem pa poskrbijo tudi, da bodo vaši najmlajši s svojimi prijatelji preživeli čudovit čas. Zanjo razen velike igralne površine ne potrebujete ničesar, primerna pa je predvsem za velike skupine otrok. Za vas smo pripravili navodila za igro Ali je kaj trden most.

Ali je kaj trden most je igra, ki bo vaše najmlajše prestavila v svet vlakcev, mostov in zlatih ptic in jim tako pričarala čudovito popoldne. Primerna je predvsem za otroke od 5. leta starosti, igra pa se jo lahko 6 ali več igralcev. Igra bo najbolj zanimiva, če je skupina velika.

Za igro potrebujete le večjo igralno površino Foto: Rodnae Productions / Pexels

Kako se igrati Ali je kaj trden most?

Vse, kar potrebujete za igro Ali je kaj trden most, je velika igralna površina.
Najprej otroci z izštevanjem določijo dva igralca, ki bosta tvorila “most”. To storita tako, da se postavita drug nasproti drugega in se primeta za roke. Takrat tudi določita, kateri od njiju bo “jabolko” in kateri “zlata ptica”.
Ostali se nato postavijo v kolono, pri čemer vsak igralec svoje dlani položi na ramena otroka, ki stoji pred njim- torej naredi “vlakec”. “Vlakec” se nato premika naprej, ustavi pa se, ko pride do “mosta”. Takrat “vlakec” vpraša: “Ali je kaj trden ta vaš most?” Most odgovori: “Trd kot kamen, kakor kost.”
“Strojevodja”, torej otrok, ki stoji na začetku vlakca, nato zakliče: “Ali lahko gre naša vojska skoz?” “Most” odgovori: “Prvega spustimo, zadnjega ulovimo.” Nato otroka, ki tvorita most, dvigneta roke v zrak tako, da gre “vlak” pod njimi naprej- razen otroka, ki je v koloni zadnji. Tega igralca “most” ujame med svoje roke in potiho vpraša: “Kaj imaš raje, jabolko ali zlato ptico?” Otrok odgovori in se nato postavi v kolono za igralcem iz “mosta”, ki si je to figuro na začetku igre izbral.
Igra se na enak način nadaljuje, dokler niso v kolonah za igralcema, ki tvorita most, postavljeni vsi otroci iz “vlaka”. Takrat vsaka od ekip poskusi drugo potegniti na svojo stran igrišča. Tista ekipa, ki je močnejša, je nato razglašena za zmagovalno.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.