fbpx

Ali me vara? Kako opaziti rdeče zastavice!

Ali me vara?
Foto: envato / Ali me vara?

Ali me vara? To je ena najbolj bolečih stvari, ki jih lahko oseba doživi v razmerju: ugotoviti, da te partner vara. Toda včasih je znake nezvestobe težko opaziti, še posebej, če ste zaljubljeni in ne želite verjeti, da je vaš partner sposoben takšne izdaje. Tukaj je nekaj najočitnejših znakov, ki kažejo, da vaš partner morda vara, podprtih z raziskavami in strokovnimi mnenji.

Ali me vara? Očitni znaki, da te vara? Strokovnjaki so preučili nekatere najbolj pogoste skupne vzorce. Vsak še ne pomeni nezvestobe. V kolikor pa jih opazite več, pa morate postati pozorni na početje vašega partnerja!

Nenadoma je postal bolj skrivnosten

Če je bil vaš partner včasih odprta knjiga, zdaj pa se zdi, da vam stvari prikriva, je to lahko znak, da vara. To se lahko kaže na več načinov, od nenadne zaščite telefona z geslom do izmikanja, ko ga vprašate o njegovem dnevu. Glede na študijo, objavljeno v Journal of Social and Personal Relationships, je skrivnost pogosta taktika, ki jo tisti ki varajo uporabljajo, da bi svoje zadeve prikrili.

Je manj ljubeč kot običajno

Druga rdeča zastava, na katero morate biti pozorni, je nenadno zmanjšanje količine fizične naklonjenosti, ki vam jo partner izkazuje. To lahko pomeni manj poljubljanja, objemanja ali celo držanja za roke. Glede na raziskavo spletne strani za zmenkarije eharmony je pomanjkanje naklonjenosti eden glavnih znakov, da partner vara.

Nenadoma ves čas dela pozno

Če je delovni urnik vašega partnerja nenadoma postal zahtevnejši, je to lahko znak, da vara. Glede na raziskavo Ameriške akademije zakonskih odvetnikov je “delati pozno” eden najpogostejših izgovorov, s katerimi prevaranti prikrivajo svojo nezvestobo.

Nenadoma je bolj kritičen do tebe

Če se je vaš partner začel ozirati na vse, kar počnete, je to lahko znak, da se počuti krivega zaradi varanja. S tem, ko vas spravlja v slabo voljo, morda poskuša opravičiti svoje vedenje. Glede na študijo Univerze v Michiganu, tisti, ki varajo pogosto doživljajo “samostrežno pristranskost”, ki jim omogoča, da upravičijo svoja dejanja.

Nenadoma ga bolj zanima njegov videz

Če je vaš partner nenadoma začel hoditi v telovadnico, kupovati nova oblačila ali porabiti več časa za urejanje sebe kot običajno, je to lahko znak, da skuša narediti vtis na nekoga drugega. Glede na študijo spletnega mesta za zmenke Illicit Encounters mnogi goljufi čutijo dvig samozavesti zaradi svoje afere, kar lahko povzroči povečano zanimanje za njihov videz.

Nenadoma je oddaljen ali čustveno nedostopen

Če je bil vaš partner prej čustveno odprt do vas, zdaj pa se zdi oddaljen ali umaknjen, je to lahko znak, da vas vara. Po raziskavi Ameriškega združenja za zakonsko in družinsko terapijo je čustvena oddaljenost eden najpogostejših znakov nezvestobe.

Ali me vara?
Foto: envato

Nenadoma je bolj zaščitniški do svojega telefona in računalnika

Če je vaš partner prej pustil telefon in računalnik ležati naokoli, zdaj pa ju hrani pri sebi ali zaščitena z geslom, je to lahko znak, da poskuša nekaj prikriti. Glede na študijo Univerze v Indiani je večja verjetnost, da bodo ljudje, ki varajo, uporabljali svoje telefone in računalnike za komunikacijo s partnerji v aferi.

Nenadoma postane bolj obramben ali prepirljiv

Če se je vaš partner z vami začel prepirati zaradi navidezno majhnih stvari, je to lahko znak, da se počuti krivega zaradi varanja. Z ustvarjanjem drame morda poskuša odvrniti pozornost od lastnega vedenja. Glede na študijo Ameriškega psihološkega združenja tisti, ki varajo pogosto izkazujejo višjo stopnjo obrambe kot tisti, ki ne varajo.

Ali me vara?
Foto: envato / Ali me vara?

Nenadoma zapravlja več denarja

Če so se navade vašega partnerja nenadoma spremenile, je to lahko znak, da denar zapravlja za nekoga drugega. Glede na raziskavo Nacionalne ustanove za finančno izobraževanje 31 % ljudi, ki varajo, porabi več denarja kot običajno, pogosto za darila ali potovanja svojih partnerjev v aferi.

Nenadoma se bolj izmika prihodnosti

Če je bil vaš partner odprt glede svojih načrtov, zdaj pa se zdi, da se izogiba vašim vprašanjem, je to lahko znak, da nekaj prikriva. Glede na študijo Univerze v Denverju je večja verjetnost, da bodo ljudje, ki varajo, lagali ali zavajali svoje partnerje o tem, kje se nahajajo.

Ne pozabite, noben posamezen znak ni zagotovilo, da vas partner vara. Vendar, če opazite več teh rdečih zastavic, je pomembno, da se s partnerjem iskreno pogovorite o svojih skrbeh. Zaupanje je temelj vsakega zdravega odnosa in če je to zaupanje porušeno, morata oba partnerja sodelovati, da ga obnovita.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.